Signes Baumanes filmas pirmizrāde - pārpildītā zālē Karlovi Varu festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Signes Baumanes filma "Akmeņi manās kabatās" 7.jūlijā piedzīvoja pasaules pirmizrāde 49. starptautiskā Karlovi Varu festivāla konkursa programmā, kurā par balvu "Kristāla globuss" sacenšas 12 filmas.

Kā vēsta Nacionālais kino centrs, filmas "Akmeņi manās kabatās" pirmizrāde notika zālē, kurā ir 1300 skatītāju vietas - tā bija pārpildīta. Filmas pirmizrādi apmeklēja arī Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma un Latvijas vēstnieks Čehijas republikā Alberts Sarkanis. Režisore pirms filmas pirmizrādes sveica skatītājus un meta zālē septiņus akmeņus, solot tiem, kuri tos noķers, 27 laimes gadus.

Filma, kas Karlovi Varu starptautiskajā festivālā pārstāv gan ASV, gan Latviju, kopumā šeit tiks izrādīta četras reizes - zālēs, kuru kopējā ietilpība ir apmēram 5000 skatītāju.

Filma "Akmeņi manās kabatās" ir unikāla ar faktu, ka tās līdzfinansēšanā bez ASV fondiem un Nacionālā kino centra ir piedalījušies 200 Latvijas iedzīvotāji, kuri atbalstījuši filmas līdzfinansējuma vākšanu interneta vietnē "Kickstarter".

Karlovi Varu festivāls tika atklāts 4.jūlijā. Tā atklāšanas ceremonijā balvu par mūža ieguldījumu saņēma Holivudas aktieris un režisors Mels Gibsons. Festivāls turpināsies līdz 12.jūlijam. Tas ir viens no vērienīgākajiem starptautiskajiem kultūras notikumiem Čehijā un viens no nozīmīgākajiem kinofestivāliem Eiropā. Šogad Karlovi Varu festivāls notiek jau 49. reizi.

Kā vēstīts, Signes Baumanes filma ir pirmā pilnmetrāžas animācijas filma, kas festivāla ilgajā pastāvēšanas vēsturē iekļauta tā konkursa skatē.

Filma ir gandrīz autobiogrāfiska un Signe Baumane tajā iepazīstina ar savas dzimtas likteņiem un reizē arī Latvijas vēsturi aptuveni 100 gadu garumā. Filma ir stāsts par depresiju un tās iemesliem, kurus Signe Baumane meklējusi savas dzimtas un arī Latvijas vēsturē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti