Signes Baumanes filmai «Akmeņi manās kabatās» pirmizrāde Karlovi Vari festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nozīmīgā 49.Karlovi Varu (Čehija) festivāla konkursa skatē pirmo reizi festivāla garajā vēsturē tiks izrādīta pilnmetrāžas animācijas filma - ilgi gaidītā režisores un animatores Signes Baumanes filma "Akmeņi manās kabatās".

Režisore savu filmu piesaka kā "jautru filmu par depresiju", tās pamatā ir režisores autobiogrāfiskie motīvi un Latvijas vēstures līkloči.

"Akmeņi manās kabatās" ir gandrīz autobiogrāfiska filma par Latvijas vēsturi, autores dzimtu, sievietēm un depresiju. Signe Baumane, izmantojot dažādu animācijas tehniku, tostarp arī papjē mašē, radījusi telpisku un dziļu pasauli, kurā sastopas gan Signes īsfilmās iepazīti metaforiski tēli, gan viņas ģimene. Filmas skaudrais un tomēr humora pilnais stāsts vijas cauri piecu sieviešu dzīvēm - sākot ar vecmāmiņu Annu un beidzot ar pašu Signi Baumani.

Signe Baumane (publicitātes foto)

Līdz šim režisore, scenāriste un māksliniece Signe Baumane, kura kopš 1995.gada dzīvo Ņujorkā, izveidojusi 15 animācijas īsfilmas, kas demonstrētas vairāk nekā 200 festivālos visā pasaulē. "Akmeņi manās kabatās" ir autores pirmā pilnmetrāžas filma.

Karlovi Varu festivāls ir viens no nozīmīgākajiem un tradīcijām bagātākajiem festivāliem Austrumeiropā. Šogad tas norisināsies no 4. līdz 12.jūlijam, bet "Akmeņi manās kabatās" pirmizrāde vairāk nekā tūkstoš skatītāju klātbūtnē notiks 7.jūlijā.

Skats no animācijas "Akmeņi manās kabatās" (publicitātes foto)

Filma tapusi kā neatkarīgs projekts, kura finansējums tika vākts arī interneta kanālā "Kickstarter", piesaistot plašas starptautiskas sabiedrības ziedojumus. Filmas līdzfinansēšanā piedalījušies arī vairāki simti Latvijas iedzīvotāju. Nacionālais kino centrs ir atbalstījis filmas pabeigšanu ar 18 618 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti