Signes Baumanes filma «Mans laulību projekts» iekļauta prestižā Ansī festivāla konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latviešu animācijas režisores Signes Baumanes animācijas filma pieaugušajiem "Mans laulību projekts" atlasīta pilnmetrāžas filmu konkursa programmā Ansī starptautiskajā animācijas filmu festivālā (Festival international du film d'animation d'Annecy) Francijā, vēstīts festivāla mājaslapā. Savukārt festivāla bērnu īsfilmu konkursā skatē piedalīsies Māras Liniņas darbs "Čuči, čuči", kas pirmizrādi piedzīvoja Berlīnes kino festivālā.

Ansī starptautiskais kinofestivāls, kas Francijā notiek jau kopš 1960. gada, ir viens no būtiskākajiem un prestižākajiem animācijas filmu festivāliem pasaulē. Festivāls šogad notiks no 13. līdz 18. jūnijam.

Filma "Mans laulību projekts" pasaules pirmizrādi piedzīvos 11. jūnijā Ņujorkā, Traibekas filmu festivālā, kur tā iekļauta festivāla oficiālajā konkursa programmā "International Narrative Competition".

"Mans laulību projekts" vēsta par jaunas sievieti Zelmu – par viņas Mīlestības meklējumiem, kuros iesaistās Mītiskas Sirēnas, kas viņu māca tiekties pēc Ideālas Laulības. Tomēr priekšstats par to tiek neglābjami sagrauts, kad sievietes Bioloģija ar tās hormonu un neironu signāliem iespaido viņas uzvedību un emocijas, satricinot laulību pamatus.

Zelmas balsi filmas versijā, kas nonāks uz Latvijas kino ekrāniem, ieskaņojusi Laura Čaupale, pārējās lomas ierunājuši tādi pazīstami aktieri kā Guna Zariņa, Ģirts Ķesteris, Kaspars Znotiņš, Zane Daudziņa, Regīna Razuma, Madara Botmane, Juris Kalniņš, Katrīna Pasternaka, Edgars Samītis, Dainis Grūbe un citi. Vienā no lomām dzirdama arī Linda Leen. Savukārt 23 dziesmas iedziedājis meiteņu trio "Limonāde".

Latviešu skatītājam Signe Baumane pazīstama ar savām provokatīvajām animācijas īsfilmām un pilnmetrāžas filmu "Akmeņi manās kabatās", kas, tāpat kā "Mans laulību projekts", tapusi kopdarbā ar producentu Robertu Vinovski "Studijā Lokomotīve". Par filmu "Akmeņi manās kabatās" Baumane saņēmusi ne vien Izcilības balvu kultūrā, bet arī Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumeniskās žūrijas īpašo balvu. Filma pabijusi vairāk nekā 200 starptautiskos festivālos, līdzās daudzām balvām pasaules kino festivālos tā triumfējusi arī Nacionālajā kino balvā "Lielais Kristaps", gūstot uzvaras trijās kategorijās – tā tika atzīta par gada labāko animācijas filmu, bet režisore Signe Baumane par šo darbu saņēma "Lielo Kristapu" ne vien kā labākā scenāriste, bet arī kā labākā animācijas filmas režisore. Filmu "Akmeņi manās kabatās" Latvija pieteica arī ASV Kino akadēmijas balvai kategorijā "Labākā ārzemju filma" 2014. gadā, kur tā nonāca fināla divdesmitniekā.

Animācijas filma "Čuči čuči"
Animācijas filma "Čuči čuči"

Savukārt Ansī festivāla bērnu īsfilmu konkursā iekļauta režisores Māras Liniņas īsfilma "Čuči,  čuči", kas balstīta populārākajā latviešu šūpuļdziesmā "Aijā, žūžū, lāča bērni" un veidota īpašā tehnikā – filca animācijā. Filma pirmizrādi piedzīvoja Berlinālē, kur tā bija izvēlēta festivāla konkursam "Generation K plus".

Filmas radošo komandu veido režisore Māra Liniņa, māksliniece Ūna Laukmane, radošais producents Edmunds Jansons, pieredzējušie animatori Mārtiņš Dūmiņš un Kristīne Zvirbule, bet animācijas tēlus vilnā rūpīgi veidojusi animatore Līva Piterāne. Šūpuļdziesmu "Aijā, žūžū, lāča bērni" iedziedājuši operdziedātāja Kristīne Zadovska un aktieris Andris Keišs, filmas komponists ir Jēkabs Nīmanis, bet skaņas režisors – Ģirts Bišs. Filmas producentes – Sabīne Andersone un Ieva Vaickovska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti