Rīta Panorāma

Lielbritānijā streiko Felikstovas konteinerostas strādnieki

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Sāk demonstrēt seriālu "Pūķa nams"

Seriāls «Pūķa nams» nonāk uz ekrāniem arī Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Viedtelevīzijas un straumēšanas vietnes daudzās valstīs sākušas demonstrēt ilgi gaidīto seriālu "Pūķa nams" ("House of the Dragon"), tostarp seriālu gandrīz vienlaikus ar tā pirmizrādi izrādīs arī Latvijā – "LMT Viedtelevīzijā". Tajā atainoti notikumi, kas norisinājās divus gadsimtus pirms ļoti populārajā un godalgotajā seriālā  "Troņu spēles" attēlotā laikmeta.

"Pūķa nams" veidots pēc Džordža R. R. Mārtina grāmatu sērijas "Uguns un asins" motīviem. Seriālā galvenā vērība veltīta Tārgārjenu namam, kas bija viena no varenākajām Vesterosas dzimtām un pakļāva pūķus un citus karaļu namus. Taču vienīgajai pūķu valdnieku dzimtai, bēgot no nežēlīgā likteņa, ir jāpamet dzimtene.  Veidotāji sola arī atklāt dzimtas pēdējās atvases Dinerīsas trīs pūķu olu izcelsmi. Tās viņai pasniedza kā kāzu dāvanu, un no tām dzima "Troņu spēles" pūķi.

Karali Viseriju seriālā atveido aktieris Pedijs Konsidains. Pirms seriāla demonstrēšanas viņš atzina, ka nekad mūžā nav bijis tāda mēroga filmēšanas laukumā, kur milzīga uzmanība pievērsta detaļām. Viņš pajokoja, ka vienīgā vilšanās bijuši galda piederumi, kurus neviens nespēja izmantot. Savukārt aktieri Mets Smits un Millija Alkoka kā lielāko izaicinājumu minēja "lidojuma ar pūķi" filmēšanu, kas esot bijis vientuļš un nogurdinošs process. Taču skatītājiem, protams, tas šķitīs aizraujoši. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti