Seriāla «Divi vienā» stiliste Kristīne Čakare: gribas bikses ar gariem galiem, nevis ar īsiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kristīne Čakare ir latviešu stiliste ar vairāku gadu pieredzi, tērpjot pašmāju mūziķus, māksliniekus, aktierus. Viņas darbi redzami gan mūzikas klipos, gan vairākos Latvijā populāros seriālos. Šobrīd Kristīne rūpējas par Latvijas Televīzijas seriāla “Divi vienā” aktieru tēliem.

Kristīnē ir gulbeniešu siltums un laipnība, stingrs raksturs, mērķtiecība un sirdsgudra rūpība pret katru seriāla tēlu, kas izlolots līdz pēdējam auskaram un apģērba vīlītei. Viņa saka: ir vētras, kas sākas un beidzas, bet grūtības norūda.

Ar seriāla “Divi vienā” komandu Kristīne kopā sāka strādāt, kad komanda uzņēma seriālu “Ēnu spēles”. Savulaik Kristīne studējusi sabiedriskās attiecības, taču šo ceļu tomēr nav izvēlējusies.

Tiekamies seriāla uzņemšanas studijā. Tur Kristīne mūs ar operatoru ved ekskursijā. Ar aizrautību rāda kurpes, auskarus, taču tie, viņasprāt, nav tikai apģērba gabali. Tieši vizuālā tēla detaļas rada šarmanto gruzīnu Zurabu ar savu slaveno cepurīti, eleganto Aneti un Kristīnes mīļāko “Divi vienā” tēlu – košo skandālisti Irinu.

Antra Feldmane: Kā Tu nokļuvi televīzijas industrijā?

Kristīne Čakare: Pēc studijām sāku strādāt apģērbu veikalā. Veikala vadītāja pamanīja manu potenciālu un visiem veikala apmeklētājiem nekaunējoties teica: šī meitene ir stiliste! Tā nu es ieguvu savu pirmo klientu, kļuvu par personīgo stilistu, un tagad esam arī draudzenes. Pēc tam sāku strādāt arī latviešu dizaineru veikalā, un tādi bija tie pirmsākumi.

Antra Feldmane: Tev ikdienā, strādājot ar seriāla aktieriem, izdodas “ieraudzīt” katru tēlu visā tā pilnībā – no mazākās podziņas un auskara līdz pat apģērbam, apaviem. Tev ir Tavs mīļākais “Divi vienā” varonis?

Kristīne Čakare: Man ļoti patīk Irina (atveido aktrise Veronika Plotņikova, viņas tēls ir košs, provokatīvs, Irina ir žurnāla redakcijas intrigante – A.F.). Viņa ir eksotiska.

Irina ir sieviete - “bomba”. “Ekstravaganza!”. Man ir interesanti strādāt ar šo tēlu. Es varu izpausties. Tur bezgaumība iet rokrokā ar izsmalcinātību. Tomēr viņa ir viena, viņai nav vīrieša. Irina vēlas iekarot sirdis, varu savā kolektīvā.

Spīdīgas zeķbikses, sarkani auskari ar zeltu, bet ne pārspīlēti, gaumes izjūta tomēr viņai ir. Anetes tēlā savukārt mans favorīts ir melnā krāsa un aksesuāri. Un, protams, kurpes! Kā jebkurai sievietei, kurpes, manuprāt, ir viens no svarīgākajiem koptēla elementiem. Kurpju mums šeit ir daudz! Televīzijā tomēr ir daudz krāsainā, viss ir raibs, un es ļoti vēlos katram aktierim [iedot] savu “odziņu”. Es gan strādāju kopā ar kolēģi, manā pārziņā ir “salikt kopā” tēlu, apģērbu komplektus. Mūsdienās daudziem rodas iespaids, ka stilista darbu var veikt jebkurš. Tomēr šajā profesijā ir jāapzinās ne tikai formāts – tā, lai izskatās acīm tīkami vai netīkami, ja to prasa scenārijs, arī parādīt iekšējo būtību konkrētajam tēlam. Tas nav viegli. Nav arī grūti, bet atbildīgi. Aktierim arī pašam ir jājūt...nereti meklējam tēlu nedēļu un nevaram atrast.

Veronika (Zuraba sieva, spēcīga, gudra sieviete, atveido Dailes teātra aktrise Indra Briķe – A. F.) man sākumā šķita, ka būs klasiska sieviete, piecdesmitie gadi, liderīga, ar svārkiem. Tomēr ar laiku saprotam, ka viņa ir sieviete ar krampi. Man vispār ļoti patīk skatīties “Divi vienā”. Vēroju darbu un izbaudu, kas radīts kopā ar kolēģiem.

Savukārt Indrai Briķei ļoti piestāv tirkīza toņi, viņai ir skaistas, zaļas acis. Ieliec tirkīza auskarus, un acis jau raganīgi mirdz!

Niks (seriālā žurnāla “Viņš+Viņa” redakcijas vadītājs, brīvdomātājs, labsirdīgs, taču arī taupīgs uzņēmuma vadītājs, atveido Ivars Šterns – A.F.) ir vīrieša tēls, kurš sevi kopj, rūpējas par izskatu. Viņš ir košs un stilīgs.

Esmu pagodināta, ka iepazinos ar Jakovu Rafalsonu (atveido Zurabu, “Divi vienā” galveno varoni – A.F.). Pirmo reizi karjeras laikā man bija jāizdomā gruzīna tēls ar viņa slaveno cepurīti. Man ar viņu ir ļoti viegli strādāt. Viņš ir laipns un saprotošs.

Antra Feldmane: Kādas grūtības redzi, strādājot stilista profesijā?

Kristīne Čakare: Ir jābūt lielai drosmei strādāt ar tik dažādiem cilvēkiem, jāizēd arī savs puds sāls. Viegli nav, jo katrs aktieris ir citādāks.

Grūti ir strādāt ar cilvēku, kurš redz sevi vienos rāmjos...arī neprot novecot.

Antra Feldmane: Kritiku uztver sāpīgi?

Kristīne Čakare: Ja man ir sava vīzija kā stilistam, bet beigu beigās esmu vien sagādnieks, kurš izpilda aktiera vēlmes, kā to var neuztvert sāpīgi? Gribas bikses ar gariem galiem, nevis bikses ar īsiem.

Antra Feldmane: Kas seriālā “Divi vienā” ir tas sāls puds, kas jāapēd?

Kristīne Čakare: Fiziski – maisu stiepšana. Kad vajag, aizeju pie fizioterapeita. Grūti, ja neizdodas pirmajā brīdī noķert īsto sajūtu, rezultātu.

Antra Feldmane: Ko Tu dari, ja aktieri ir grūti “atvērt” un Tev pasaka – viss, es neiešu kadrā ar šīm biksēm?

Kristīne Čakare: Jā, ir bijusi pieredze. Es ne vienmēr arī varu būt uz vietas, filmēšanas laukumā. Nu, piemēram, ir tā, ka sērijas nefilmējam secīgi vienu aiz otras. Tad ir jāseko līdzi, lai kadrā ieietu un izietu ar vienu un to pašu apģērbu. Tā mēdz gadīties, ka liecies pēc priekšmeta vienā kreklā, atliecies atpakaļ citā. Tā notiek arī lielajos seriālos, ar lieliem budžetiem. Visādas kļūdiņas. Atgriežoties pie jautājuma..jo mazāk talantīgs aktieris, jo lielākas ambīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti