Serebreņņikovam pagarina mājas arestu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

11. septembrī Maskavas pilsētas tiesa lēma līdz 19. oktobrim pagarināt Krievijas teātra un kino režisoram Kirilam Serebreņņikovam noteikto mājas arestu.

Pamatojot prasību pagarināt drošības līdzekli par vairāk nekā mēnesi, izmeklētājs skaidroja, ka šis laiks nepieciešams, lai lietu galīgā apsūdzības raksta apstiprināšanai nodotu prokuratūrai, kurai savukārt nepieciešamas desmit dienas, lai izlemtu par lietas nodošanu tiesai.

Izmeklētāji turpina apgalvot, ka apsūdzētais varētu aizbēgt, ietekmēt lieciniekus vai kavēt izmeklēšanu. Tikmēr Serebreņņikovs arī šodien tiesas zālē kārtējo reizi visas apsūdzības noliedza.

Kirilam Serebreņņikovam inkriminē finanšu noziegumus, proti, varas iestādes uzskata, ka viņš piesavinājies 133 miljonus rubļu, kas no valsts līdzekļiem bija piešķirti Maskavas Gogoļa centra teātra projektam.

Rīgā nākamnedēļ ar Serebreņņikova jaunāko filmu “Vasara” par leģendāro mūziķi Viktoru Coju kinoteātrī “Splendid Palace” atklās festivālu “Baltijas pērle”, kas notiks no 21. līdz 27. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti