Septembrī «Splendid Palace» varēs vērot festivāla «Artdocfest/Riga» filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla "Artdocfest/Riga" pandēmijas dēļ pārceltie filmu seansi plašai publikai notiks no 3. līdz 9. septembrim kinoteātrī "Splendid Palace", informēja festivāla organizatori, atzīmējot, ka vairāku filmu autori ieradīsies Rīgā, lai tiktos ar skatītājiem.

Programmā “Baltijas fokuss” iekļauti vairāki Baltijas valstīs vai kopprodukcijā ar tām veidoti darbi, kas Latvijā tiks izrādīti pirmo reizi. Tajā skaitā filma “Lēciens” (Lietuva, Latvija), kas stāsta par lietuviešu jūrnieka Simas Kudirka izmisīgo lēcienu brīvībā, 1970. gadā burtiski pārlecot no padomju kuģa uz amerikāņu, un notikumu virkni, ko šis lēciens izraisīja galveno tā laika Aukstā kara pretinieku politiskajās nometnēs.

Savukārt Režisora Karla Ulsona (Carl Olsson) darbs “Pa to laiku uz zemes” (Zviedrija, Dānija, Igaunija) vēsta par praktisko un, kā izrādās, ne vienmēr tik praktisko pasauli, kas nodarbojas ar mūsu “pēdējās pieturas šai saulē” sakārtošanu.

Speciālajā programmā iekļauta festivāla prezidenta, režisora Vitālija Manska dokumentālā filma “Gorbačovs. Paradīze” (Latvija, Čehija) par vīru, kurš 20. gadsimtā izmainīja pasauli un nu, nesot pagātnes nastu, dzīvo sava mūža pēdējās dienas tukšā namā kādā priekšpilsētā netālu no Maskavas.

Rīgā būs skatāma arī Irinas Tsilikas (Iryna Tsilyk) filma “Zeme ir zila kā apelsīns” (Ukraina, Lietuva), kurā vientuļā māte Anna un viņas četri bērni, kas dzīvo netālu no frontes līnijas Donbasā, uzņem filmu par savu dzīvi kara laikā. 

Filmu seansu programma pieejama festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti