Kultūras ziņas

Teātris sākas tirgū

Kultūras ziņas

Andra Gaujas jaunā filma

"Sapņu komandai 1935" balvas Amerikā

«Sapņu komandai 1935» balvas Amerikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Brekenridžas kinofestivālā ASV Aigara Graubas veidotā filma “Sapņu komanda 1935” atzīta par labāko drāmu, savukārt pats autors saņēmis labākā režisora balvu.

Stāsts par Latvijas valstvienības nebūt ne vieglo ceļu uz Eiropas čempionātu basketbolā 1935.gadā, kurš vainagojās ar leģendāru komandas uzvaru, amerikāņus aizkustināja jau vasarā, kad Indianapolisas starptautiskajā festviālā tas tika apbalvots kategorijā “Labākā ārzemju filma”. Nu - krietni vecākajā Brekenbridžas festivālā - veselas divas balvas.

Kā iepriekš ziņots, Aigara Graubas un Andreja Ēķa filma "Sapņu komanda 1935" neatkarīgajā filmu festivālā "Indy Fest 2013" ASV rietumu štatā Indiānā atzīta par labāko ārzemju filmu. Kino festivāls "Indy Fest 2013" ir samērā jauns, bet jau kļuvis par vienu no populārākajiem visā ASV rietumu daļā.

"Sapņu komanda 1935" piedalījusies festivālos daudzviet Eiropā, Āzijā un Amerikā. Lielākā filmu izplatītāju interese par filmu līdz šim ir bijusi tieši Amerikā basketbola popularitātes dēļ. Filma piedalījusies arī prestižākajā Ķīnas filmu festivālā Šanhajā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti