«Sapņu komanda 1935» iegūst otro vietu Starptautiskajā sporta filmu festivālā Baku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

20.novembrī Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku noslēdzās otrais Starptautiskais sporta filmu festivāls, kurā ekspertu žūrijas vērtējumā Aigara Graubas filma "Sapņu komanda 1935" ieguva otro vietu pilnmetrāžas filmu kategorijā.

Festivāla norisē piedalījās un iegūto balvu klātienē saņēma filmas producents Andrejs Ēķis. "Esam patiesi pārsteigti un gandarīti. Šī bija iespēja vēlreiz Latvijas vārdam izskanēt pasaulē. Mūsu mērķis, veidojot filmu, tāpat kā toreiz, 1935.gadā, ir atgādināt pasaulei, ka cīnīties vajag nevis ar ieročiem, bet gan sportā. Patiesā cīņa ir draudzīgs sacensības gars," balvas pasniegšanas ceremonijā sacīja Andrejs Ēķis.

Dalībai festivālā bija pieteiktas 115 sporta tēmai veltītas dažādu žanru filmas no 33 valstīm. Filmu sacensībai festivāla rīkotāji atlasīja 48 filmas piecās kategorijās: pilnmetrāžas filmas, televīzijas filmas un šovi, nacionālās filmas, kā arī kategorijās "Sports un personība" un "Pasaule un sports".

Festivāla filmas vērtēja starptautiska kino nozares speciālistu, sporta meistaru un mediju ekspertu žūrija.

Sporta filmu festivālu rīko Azerbaidžānas Kultūras un tūrisma ministrija, Jaunatnes lietu un sporta ministrija un Nacionālā Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Starptautisko Kino un televīzijas sporta filmu federāciju. Festivāls ir viens no 2015.gadā paredzēto pirmo Eiropas sporta spēļu ("European Games 2015") ieskaņas pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti