Kultūras ziņas

"Lielajā dzintarā" ienāk kino

Kultūras ziņas

Pasniegti "Baltie zvirbuļi"

Latvijas kino dienas Sanktpēterburgā

Sanktpēterburgā liela interese par Latvijas kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā aizvadītās nedēļas nogalē pirmo reizi notika Latvijas kino dienas. Interesentiem bija iespēja noskatīties četras pēdējo gadu laikā tapušās filmas. Kino seansi bija bez maksas un interese - liela.

"Veļikan park" nav pats dižākais Sanktpēterburgas kino centrs, taču to ir iecienījuši jaunieši un nu jau tradicionāli arī ārvalstu kino cienītāji. Sadarbībā ar kompāniju "Cinemafia" un Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā aizvadītās nedēļas nogalē tur bija iespēja iepazīties ar pēdējo gadu veikumu latviešu kino. 

"Kādēļ nolēmām to darīt? Manuprāt, tādēļ, ka mūsdienu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas kino piedzīvo tādu kā renesansi. Tas saistīts ar kino ražošanai labvēlīgu valsts politiku. Bet ir arī kultūras un filozofijas aspekti, kādos veidojas jauna latviešu režisoru, scenāristu un producentu paaudze, kas veido atšķirīgu kino," atzina kino žurnālists Andrejs Smirnovs.

Visi seansi bija bez maksas. Iespējams, tieši tādēļ ik seansu zālē netrūka skatītāju. Kopumā izrādītas četras latviešu filmas. "Sapņu komanda 1935", "Prāta vētra – starp diviem krastiem", kā arī Andra Gaujas "Izlaiduma gads" un Jura Kursieša "Modris".

"Jā, tas ir bez maksas. Lai kāds te maksātu, vispirms ir jāieintriģē. (..) Par [mūziķi Intaru] Busuli maksā, par "Prāta vētru" maksā. Mēs nodarbojamies, lai sāktu maksāt arī par filmām," norāda Latvijas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Irina Mangule.

Organizatori ir apņēmušies arī nākamgad uzrīkot latviešu kino dienas, kurās varētu iepazīstināt vietējos skatītājus ne tikai ar jaunākajām mūsu filmām, bet arī ar klasiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti