Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieku Normundu Krapsi

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču

Intervija ar Sandiju Semjonovu

Sandijs Semjonovs turpina ciklu «Deviņdesmitie» un piedāvā jaunus dokumentālus projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Režisors un žurnālists Sandijs Semjonovs jaunajā gadā turpina dokumentālo filmu ciklu „Deviņdesmitie” un piedāvā jaunus dokumentālo filmu projektus.

Ceturtdien, 4.janvārī, LTV1 plkst. 21.15 televīzijas pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma „Okeāna saviļņotie”, kurā stāstīts par Kārļa Bardeļa un Ginta Barkovska ceļojumu airu laivā pāri Atlantijas okeānam.

Savukārt 4. janvārī plkst. 20 LTV1 demonstrēs cikla „Deviņdesmitie” otro turpinājumu. Pirmā cikla filma, kas vēsta par sadzīvi 20.gadsimta 90.gados, skatāma Replay.lv, bet otrā filma būs veltīta 90.gadu tehnoloģijām.

Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” norāda Sandijs Semjonovs, šobrīd ir labs brīdis turpināt dokumentālo filmu ciklu „Deviņdesmitie”, jo ir Latvijas valsts simtgades gads, bet otrās neatkarīgās Latvijas laiks sākās tieši pagājušā gadsimta 90.gados.

Pirmā cikla daļa tika demonstrēta LTV pirms gada. Tā bija veltīta vairāk politikai un ekonomikai 90.gados, bet jaunajā cikla filmās uzmanība pievērsta 90.gadu tehnoloģijām, sportam, kino, sadzīvei un reklāmai, norāda Semjonovs.

Tapšanas procesā ir arī dokumentālā filma par Noru Bumbieri. Kā norāda Semjonovs, pētot televīzijas arhīvus, atklājies, ka nav neviena dokumentāla stāsta par latviešu estrādes zvaigznes Noras Bumbieres dzīvi un personību.

"Viens ir tas, ka mēs esam uztaisījuši veselu gūzmu ar intervijām ar [Bumbieres] laikabiedriem. Paralēlā stāsta līnija, kur, es ceru, viss līdz galam izdosies, ir par to, kā klājas viņas bērniem. Un trešā līnija ir padomju laika estētika, kur mēs inscenējam kadrus un nepretendējam uz absolūtu taisnību, bet cenšamies dabūt sajūtu," stāsta Semjonovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti