Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz filmu «Bille»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trešdien, 4. aprīlī, visā Latvijā sākas biļešu iepriekšpārdošana uz vienu no simtgades filmām – režisores Ināras Kolmanes jauno pilnmetrāžas spēlfilmu “Bille”.

Biļetes uz filmas seansiem pieejamas iepriekšpārdošanā lielāko Latvijas kinoteātru – Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Smiltenē, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Jūrmalā – kasēs un interneta vietnēs, informēja filmas veidotāju pārstāve Kristīne Tjarve.

Scenāriju I. Kolmanes veidotajai ģimenes filmai pēc V. Belševicas romāna “Bille” motīviem rakstījuši Arvis Kolmanis un Evita Sniedze.

“Man bija svarīgi sajust katru tēlu kā laikmeta liecību, kā tādu mazu 30. gadu pasaulīti, kas kopā veido kolorītu Rīgas nomales un Latvijas lauku ainu – katram ir savs raksturs, manieres, vizuālais tēls,” par filmā atspoguļoto laika posmu stāsta režisore I. Kolmane.

Par sadarbību ar galvenās lomas atveidotāju Rūtu Kronbergu intervijā žurnālam “Una” aktrise Elīna Vāne, kura filmā atveido Billes mammu, teikusi: “Cilvēcīgi bija ārkārtīgi grūti strādāt, jo man ļoti patika meitene, kura spēlē Billi, bet es nedrīkstēju to izrādīt. Man visu laiku gribējās viņu ņurcīt un pavilkt uz zoba. Meitene ir kolosāla, bet viņa nav studējusi aktiermeistarību, tāpēc no režisores puses bija tik stingrs noteikums.”

Latvijas kinoteātros filmu “Bille” sāks izrādīt piektdien, 20. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti