Sākta daudzsēriju filmas «Meklējiet sievieti» uzņemšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar mērķi godīgi uzlūkot 90. gadu Latviju, kas vistiešākā veidā veidojusi mūsu valsti šodien, sākta daudzsēriju filmas “Meklējiet sievieti” uzņemšana. Pēc kriminālžanra klasiķa Andra Kolberga kriminālromāna motīviem topošo septiņu sēriju filmu veido Latvijas kino vidē sevi jau apliecinājuši profesionāļi – režisors un scenārija autors Armands Zvirbulis, operators Gints Bērziņš un producente Arta Ģiga.

Filmēšanas laukums iekārtots Jūrmalas sanatorijā “Jantarnij bereg”. 70. gados celtās sanatorijas autentiskais interjers pielāgots laulību reģistrācijas epizodei. Seriālā darbība norisinās padomju laikos, Atmodas periodā un 90. gadu Latvijā.

“Mēs jau neesam par tiem 90. gadiem īsti tā kā runājuši. Kā tas notika, kad šī valsts izveidojās no jauna. Kādas izvēles tajā brīdī bija, kādas mēs izdarījām un kā tas atsaucas uz mums vēl šobrīd,” norādīja filmas producente Arta Ģiga.

Režisors Armands Zvirbulis pastāstīja: “Tāda nedaudz sāpīga sajūta par to laiku arī. Un varbūt tas arī ir iemesls, kāpēc top šis darbs. Atgādināt par to, ka

revolūcijas un jaunas valsts veidošanās nenotiek viegli, nenotiek rožaini un nenotiek tikai dziesmās, labos saukļos un ideālos, bet tam apakšā ir cilvēku likteņi, sāpes.”

Filmā piedalās Latvijas skatītājiem līdz šim mazāk zināms, dažādu valstu pārstāvēts aktieru ansamblis.

“Mēs runājam par vienu un to pašu, kas ir noticis ne tikai ar Baltijas valstīm, bet ar visām valstīm, kas ir palikušas pēc PSRS sabrukuma. Tā vēsture mums ir kopīga. Uz šo ar līdzīgu nostaļģiju skatās gan Krievijas skatītājs, gan Ukrainas, gan Baltijas skatītājs,” atzīmēja producente.

Galvenās varones Natas Nolles jeb Natālijas Laukjānes lomā atšķirīgos dzīves posmos iejutīsies divas aktrises – Diāna Krista Stafecka un Madara Zviedre. Abas līdz šim bijušas saistītas ar teātri, bet loma kino ir jauna pieredze.

Diāna Krista Stafecka atzina, ka kino ir pilnīgi cita pasaule: “To nevar salīdzināt ar teātri. Kino rāda to iekšējo pasauli. Cilvēka iekšējos pārdzīvojumus vairāk. Tas ir daudz intīmāk, daudz tuvāk. Reizē arī smalkāk.”

Aktrise Madara Zviedre pavēstīja, ka viņas atveidotā varone ir neatkarīga, stipra un brīvību alkstoša sieviete: “Es kā Madara viņu noteikti redzu kā upuri. Tā laika upuri. Un man kā Madarai šodien ar savu skatījumu uz lietām un pasauli un savā sajūtā par brīvību, man tas liekas ļoti skumji, nežēlīgi un netaisnīgi.”

Daudzsēriju kriminālstāsts “Meklējiet sievieti” pie skatītājiem nonāks šī gada nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti