Rīta Panorāma

Intervija ar Lindu Olti, Madaru Botmani un Andri Priedīti

Rīta Panorāma

Intervija ar Egilu Baldzēnu

Rīt sākas Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Sāksies Rīgas Starptautiskais kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

13. oktobrī sāksies Rīgas Starptautiskais kino festivāls jeb Riga IFF, piedāvājot kino gardēžiem ne tikai 98 filmas, bet arī dažādus citus notikumus.

Festivāls norisināsies no 13. oktobra līdz pat 23. oktobrim ar astoņām filmu programmām, dažādiem nozarei un sabiedrībai domātiem pasākumiem, vairākiem starptautiskiem filmu konkursiem, atklāšanas pasākumu un noslēgumu, kura ietvaros tiks pasniegta arī otrā Rīgas Starptautiskā kino festivāla balva.

Festivāla seansi un notikumi plānoti “Splendid Palace”, kā arī vēl divos Rīgas kinoteātros – “Kino Bize” un “K Suns”. Visi trīs kinoteātri atrodas uz Elizabetes ielas.

Festivāla ieskaņā kinoteātrī "Splendid Palace" atklās Andreja Strokina un Zigmāra Jaujas veidotu ekspozīciju, kurā būs skatāmas unikālas fotogrāfijas par kādreiz populārā kinoteātra „Palladium” aizkulisēm 60.gados. Fotogrāfijas atrastas arhīvos, un to meistarīgais autors pagaidām nav atšifrēts.

Pasākumā Zigmārs Jauja stāstīs par enigmātiskā "Palladium" fotogrāfa meklējumiem, kinoteātru – kultūras namu fenomenu 20. gadsimta 50. un 60. gados. Šo lekciju varēs skatīties tiešraidē lsm.lv.

Tāpat festivāla atklāšanas vakarā, 14.oktobrī, lsm.lv piedāvās tiešraidi no festivāla atklāšanas aizkulisēm. Eva Ikstena tiešraidē izjautāt festivāla rīkotājus un dalībniekus.

Paralēli dažādajām filmu programmām, kuras veidotas tā, lai kaut ko sev tajās varētu atrast visdažādākie kino cienītāji un pat tie sabiedrības locekļi, kuri vēl nav atklājuši šīs mākslas burvību, Riga IFF 10 dienu garumā ik dienas norisināsies pa kādai diskusijai, lekcijai, semināram un pasākumam – daži no tiem paredzēti nozares profesionāļiem un vērsti uz Latvijas kino attīstību, bet lielākā daļa būs pieejami jebkuram interesentam.

Pirmā nedēļas nogale festivālā būs veltīta bērnu kinopasaulei. Filmas būs skatāmas 15. un 16. oktobrī Eiropas bērnu filmu programmas "Kids Weekend" laikā kinoteātrī "Splendid Palace".

15.oktobrī plkst. 13 būs arī diskusija "Kino kā mācību līdzeklis", kuru tiešraidē rādīs lsm.lv. Paneļdiskusijas gaitā tās rīkotāji cer rast atziņas, kas atvieglotu bērnu kino integrāciju izglītības sistēmā. Kopā ar valsts institūciju pārstāvjiem, pedagogiem un kino vides profesionāļiem tiek aicināti arī bērnu vecāki piedalīties sarunā par skolotāju lomu kino iekļaušanai mācību programmā un vecāku skatījumu par kino nozīmi bērnu attīstībā.

Festivāla ietvaros, sadarbojoties Nacionālajam Kino centram un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, notiks "Riga IFF Forum" – pirmais starptautiskais filmu tirgus Rīgā. Kino Muzejs, FIPRESCI Latvija, biedrība "Ekrāns" un Latvijas Kultūras akadēmijas Zinātniskās pētniecības centrs organizē zinātinisko konferenci, veltītu Jāņa Streiča daiļradei.

Plašākai sabiedrības daļai būs pieejamas arī vairākas citas paneļdiskusijas, tostarp sadarbībā ar starptautiskajiem medijiem “Radio Svoboda” un “Isskustvo Kino” veidotas, kā arī jauno kinokritiķu tikšanās, jautājumu un atbilžu sesijas ar filmu autoriem, ballītes un citi izglītojoši un saviesīgi pasākumi.

Lsm.lv piedāvās tiešraidē arī festivāla noslēguma ceremoniju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti