Sākas starptautiskais Kannu kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trešdien, 17.maijā Francijas pilsētā Kannās sākas starptautiskais kinofestivāls. Tā ietvaros tiks demonstrētas 49 filmas no 29 valstīm.

Pasākuma rīkotāji informē, ka par galveno balvu sacentīsies 19 filmas, un žūriju šogad vadīs spāņu režisors Pedro Almodovars. Par godu 70. festivāla gadadienai balva - “Zelta palmas zars” - tiks inkrustēta ar dimantiem, kā arī notiks vairāki grezni pasākumi.

Kinofilmu skate tiks atklāta ar franču režisora Arno Deplešēna filmu, un tās programmā  iekļautas arī vairākas filmas par politiski aktuālām tēmām, tostarp Ziemeļkoreju, seksa verdzību, bēgļu krīzi, AIDS un klimata izmaiņām.

Festivāla direktors Tjerī Fremo jau iepriekš norādīja, ka pasākums nav politisks, taču filmu veidotāji nevar izvairīties no aktuālām tēmām.

Jau vēstīts, ka Kannu starptautiskā kinofestivāla oficiālajā programmā šogad iekļautas divas Latvijā uzņemtas un valsts līdzfinansētas filmas. Oficiālajā konkursā startē Sergeja Lozņicas spēlfilma “A Gentle Creature”, bet konkursā “Un certain regard” – slovāku režisora Georga Kristofa pilnmetrāžas debija “Out”. Abas filmas tapušas, piedaloties Latvijas studijas „Film Angels Productions” komandai un piesaistītajam līdzfinansējumam.

Savukārt filmu studijas “Mistrus Media” producents Gints Grūbe iekļauts 20 profesionālo kinoproducentu izlasē platformai “Producers on the Move”, kas jau 18. reizi strādās Kannu starptautiskā kinofestivāla ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti