Sākas Rīgas Fotogrāfijas biennāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas simtgades programmas ietvaros šogad Rīgas Fotogrāfijas biennāle piedāvā plašu izstāžu, performanču, diskusiju un meistarklašu programmu.

Biennālē piedalās savā jomā pazīstami mākslinieki gan no Latvijas, gan ārvalstīm (Igaunijas, Somijas, Norvēģijas, Polijas, Lielbritānijas, Vācijas u.c.), un tās notikumi gaidāmi ne vien Rīgā, bet arī Daugavpilī, Cēsīs, Liepājā un Tartu, informēja biennāles komunikācijas vadītāja Signe Valtiņa.

Šogad caur vizuālās kultūras prizmu gan nopietni, gan ar ironisku vieglumu biennāle pievēršas pašizpratnes jautājumiem – kas mēs esam un kas izvēlamies būt laikā, kad sociālā, politiskā un kultūras dinamika piedāvā arvien jaunas pārtapšanas iespējas.

Biennāles atklāšanas notikumi sāksies 5. aprīlī, kad Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās Ingas Erdmanes izstādi “Nezināšanas prieks”.  

Savukārt 12. aprīlī “Rīgas Mākslas telpā” tiks atklāta Ingas Brūveres un Mariē Šēvoldas kūrētā starptautiskā izstāde “Ekrāna ēra I: Pašportrets”, kas ir biennāles centrālais notikums.

Izstādes atklāšanas laikā notiks arī Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2018 Balvas “Meklējam jauno fotogrāfijā!” finālistu – Diānas Tamanes (Latvija), Tāvi Suisalu (Igaunija) un Kristīnes Madjares (Latvija) apbalvošanas ceremonija un darbu skate.

Centrālais biennāles notikums ietver arī simpoziju “Tagadnes atmiņas”, kas notiks 13. un 14. aprīlī “Rīgas Mākslas telpā”. Astoņās kritiķu, vēsturnieku un mākslinieku prezentācijās no Baltijas valstīm un Eiropas būs iespēja dzirdēt paškritisku kopsavilkumu par to, kā tiek rakstīta un veidota fotogrāfijas vēsture trijās Baltijas valstīs, aplūkojot gan “80. gadu kailfoto un vieglo porno”, gan “fotogrāfijas lomu sociālajos medijos”, “fotogrāfijas kartēšanu” un citas tēmas.

Ar pārējiem plānotajiem pasākumiem  un to norises vietām var iepazīties biennāles mājaslapā. Pirmā Rīgas Fotogrāfijas biennāle norisinājās 2016. gadā. Savukārt 2017. gadā tika īstenota Starpgada programma, kas fokusējās uz jaunajiem māksliniekiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti