Sākas pieteikšanās Rīgas Fotogrāfijas biennāles – NEXT 2019 portfolio skatei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Laikmetīgās mākslas notikums “Rīgas Fotogrāfijas biennāle – NEXT 2019” līdz šā gada 20. martam aicina māksliniekus pieteikties biennāles portfolio skatei. Tā ir lieliska iespēja jauniem un profesionāliem fotogrāfiem, kas ir savas karjeras sākumā, satikties ar nozares profesionāļiem no Baltijas valstīm un Eiropas.

Starptautiski pazīstami fotogrāfi, kuratori, mākslas zinātnieki, grāmatu izdevēji un žurnālu redaktori dalīsies savā pieredzē un sniegs ieteikumus dalībniekiem viņu ideju tālākai attīstībai, informēja Rīgas Fotogrāfijas biennāles preses pārstāvji. Portfolio skate notiks 5. aprīlī ISSP Galerijas un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās.

Portfolio skatei var pieteikties dalībnieki no visām valstīm bez vecuma ierobežojuma, iepriekš sagatavojot un iesniedzot prezentējamu portfolio (1 līdz 3 darbu sērijas) drukātā vai elektroniskā formā. Dalībniekam ir garantēti pieci individuāli skates seansi ar mentoriem. Viena seansa ilgums ir 20 minūtes, darba valoda – angļu. Dalībnieku skaits ir ierobežots, savukārt studentiem priekšrocības. Tiem, kuri pieteiksies līdz 1. martam, būs arī zemāka dalības maksa. Plašāka informācija un pieteikuma anketa atrodama Fotogrāfijas biennāles mājaslapā.

Portfolio skates darbus izvērtēs un savus ieteikumus māksliniekiem sniegs foto un kinomākslas kuratore Brandta muzejā Odensē Marianne Āgere (Marianne Ager, Dānija), attēlu redaktors un foto galerijas “Pavlov’s Dog” īpašnieks Mihaels Bedovičs (Michael Biedowicz, Vācija), kurators, Hamburgas Fotogrāfijas triennāles mākslinieciskais vadītājs un Porto biennāles kurators Kristofs Candrovičs (Krzysztof Candrowicz, Polija), māksliniece, kuratore un ISSP galerijas pārstāve Evita Goze, Laikmetīgā mākslas muzeja KIASMA kuratore Sāra Haklina (Saara Hacklin, Somija), Laikmetīgā mākslas centra (CAC) Viļņā kuratore Virginija Januškevičūte (Virginija Januškevičiūtė, Lietuva), mākslas kuratore un kritiķe, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese (Latvija), “Photoworks” direktore Šoeira Mavliana (Shoair Mavlian, Lielbritānija), mākslas un izglītības centa “Rupert” kurators Adoms Narkevičs (Adomas Narkevičius, Lietuva), mākslas kritiķe un Rīgas Fotogrāfijas biennāles kuratore Šelda Puķīte, kurators, rakstnieks un kuratora asistents Modernās Mākslas muzejā Stoholmā Andreas Nilsons (Andreas Nilsson, Zviedrija), “NoRoutine Books” dibinātāji Vilma Samuļonīte un Gītis Skudžinsks (Vilma Samulionyte un Gytis Skudžinskas, Lietuva) un “Unseen” izstāžu projektu vadītāja Amēlija Šīle (Amelie Schuele, Vācija).

Portfolio skate ir viens no Rīgas Fotogrāfijas biennāles - NEXT 2019 atklāšanas dienu pasākumiem. 4. aprīlī Rīgas Fotogrāfijas muzejā tiks atklāta Polijas jauno mākslinieku izstāde "(Ne)dabiski ķermeņi" un Rīgas Fotogrāfijas biennāles balvas "Meklējam jauno fotogrāfijā!" uzvarētājas Annijas Muižules izstāde  ISSP galerijā. 6. aprīlī ISSP galerijā notiks simpozijs "(Ne)Aktīvisma manifestācijas Baltijas jaunākajā mākslā", kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Polijas jaunie fotogrāfi, mākslinieki un kuratori.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle (RFB) ir starptautisks mākslas notikums, kas fokusējas uz vizuālās kultūras analīzi un māksliniecisku reprezentāciju, aptverot dažādas jomas un vērienīgus notikumus, sniedzot iespēju satikties ar daudziem starptautiski atpazīstamiem mākslas profesionāļiem. Jau ierasti RFB starpgados akcents tiek likts uz Baltijas un Eiropas jaunajiem un perspektīvajiem māksliniekiem, kas vēl ir savas radošās karjeras sākumā, dodot iespēju viņiem pieteikt sevi plašākā kontekstā. "Rīgas Fotogrāfijas biennāle - NEXT" ietver sevī ideju par kustību, jautājot, vai nākamajam ir kāda saistība ar bijušo? Vai jaunais ir spējīgs būt radikāli jauns? "RFB - NEXT" centrālajā pasākumā - balvas "Meklējam jauno fotogrāfijā!" finālistu skatē sastapsimies ar laikmeta garam atbilstošu skatījumu, attēla spēku atklājošu konceptuālu un emocionālu dziļumu, ar darbiem, kas aicina domāt un pārvērtēt esošos priekšstatus.

Rīgas Fotogrāfijas biennāles – NEXT 2019 sadarbības partneri un atbalstītāji:  Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, ISSP Galerija, Goethe-Institut Riga, Adam Mickiewicz Institūts (PL), Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, galerija ALMA, kultūras pils “Ziemeļblāzma”, galerija Pavlov’s dog (Berlin/DE), NoRoutine Books (LT), Latvijas Fotogrāfijas muzejs, Polijas, Zviedrijas un Igaunijas vēstniecības Latvijā, Lux Express, Rixwell Hotel un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti