Sākas kinofestivāls «Baltijas pērle»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 17.septembrī, plkst. 18 kinoteātrī "Splendid Palace" tiks atklāts kinofestivāls "Baltijas pērle", kas šoruden atzīmē jau 22.gadskārtu.   

Tradicionālais sarkanais paklājs būs ceļš, pa kuru uz kinoteātri dosies festivāla "Baltijas pērle" pirmo seansu viesi. Viņu vidū ir slaveni aktieri, režisori, politiķi un citas spilgtas personības. Festivāla atklāšanas seansā izcilais britu režisors Pīters Grīnevejs iepazīstinās klātesošos ar savu jaunāko filmu "Eizenštens Gvanahvato".

Kā norāda "Baltijas pērles" rīkotāji, festivālā gaidāmi vairāki intriģējoši notikumi. Piektdien, 18.septembrī, plkst. 20.30 pirms filmas "Misters Holmss" pirmizrādes pie kinoteātra sastapsies slavenā britu detektīva cienītāji Artūra Konana Doila laikmeta tērpos, bet uz tikšanos ar bloga "Ideālais stils" ekrāna varonēm ieradīsies stilīgākās un elegantākās dāmas no dažādiem Latvijas nostūriem.

Savukārt 18.septembrī plkst. 11 kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē Pīters Grīnevejs tiksies ar Latvijas kinematogrāfistiem un mediju pārstāvjiem. Uzreiz pēc tam, plkst. 14, tiks izrādīta režisora Oļega Kovalova filma "Meksikas fantāzija", kuras pamatā kadri no Sergeja Eizenšteina nepabeigtās filmas, ko uzņēmis Latvijas kinooperators Eduards Tisē.

Sestdien, 19.septembrī, plkst. 12.30 kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē notiks pirmizrāde filmai "Mantinieki" un radošā tikšanās ar tās režisoru Vladimiru Hotinenko. Svētdien, 20.septembrī, kinoteātrī "Citadele" skatītāji varēs noskatīties skandalozāko Kannu kinofestivāla sensāciju - provokatora Gaspāra Noē erotisko melodrāmu "Mīlestība", kas uzņemta 3D formātā. 

Kā vēstīts, šogad "Baltijas pērle" mainījusi formātu - divu nedēļu vietā filmas rādīs piecas dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti