Kultūras ziņas

Neatkarīgais teātris "Skatuve". In Memoriam

Kultūras ziņas

Par būtisko mākslinieka dzīvē un daiļradē

Sākas īsfilmu festivāls "2Annas"

Sākas īsfilmu festivāls «2Annas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No pirmdienas, 10. februāra, līdz pat nedēļas izskaņai Rīgā, Kaņepes Kultūras centra kino telpā “Augusts” un kinoteātrī “KSuns”, norisināsies starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas”. Programmā iekļautās filmas skatītājiem piedāvās nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, īpaši izceļot kino eksperimentālo dabu. Kopumā festivālā izrādīs vairāk nekā simt filmas no turpat 40 valstīm.   

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” skatītāju vērtējumam piedāvās vairāk nekā divdesmit programmas ar 113 filmām, kas pretendē uz godalgām četrās konkursa programmās - Starptautiskajā īsfilmu, Baltijas īsfilmu, Starptautiskajā vidēja garuma un Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu programmā. Festivāla filmas varēs vērot Kaņepes kultūras centra kino telpā “Augusts” un kinoteātrī “KSuns”.

Bet festivāla atklāšana iecerēta otrdienas vakarā kinoteātrī “Splendid Palace”.

 “Mēs rādīsim Mamoko Seto retrospekciju, kas ir animatore no Japānas. Viņas filmas ir par planētām,” atklāja “2Annas” producente Agnese Krastkalne.

Šī gada festivāla centrālā tēma veltīta kosmosam, kas īsfilmās apspēlēts inovatīvos un oriģinālos stāstos.

“Tēma – kosmoss, attiecas tieši uz fokusa filmu programmām. Ir pieci fokusi. Mika Želvja veidotā fokusa programma “Sputņiks”, kur varam apskatīties uz vientulību no satelīta skatupunkta. Arī “Melnais caurums”, kur it meditatīvāka pieeja kosmosam. Šeit konkrēti kuratori atlasīja un veidoja paši savu mākslas darbu,” pastāstīja “2Annas” programmu direktore Laima Graždanoviča.

Festivāla laikā Nacionālajā filmu skolā notiks īpaša Industrijas diena. Būs iespēja ieklausīties starptautiski atzītu kino jomas profesionāļu padomos, kā izveidot veiksmīgu īsfilmu.

Savukārt piektdien Kaņepes Kultūras centrā ar savu debijas īsfilmu žanrā “Ceļojums uz Ogri” uzstāsies Roberts Gobziņš. Bet visas festivālā godalgotās filmas vienkopus būs iespējams skatīt festivāla noslēguma dienas pēcpusdienā Kaņepes Kultūras centra kino “Augusts”.

“Skatītajiem diemžēl vai par laimi nāksies pašiem pētīt programmu, jo mums programmu ir ārkārtīgi daudz – vairāk nekā divdesmit. Ir jāvadās pēc programmu nosaukumiem un aprakstiem.

Un es varu garantēt, ka priekš katra cilvēka atradīsies arī programma,” sacīja “2Annas” programmu direktore Laima Graždanoviča.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” norisināsies līdz svētdienai, 16. februārim. 

Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti