Sākas ikgadējais Venēcijas kinofestivāls; par galveno balvu sacenšas 21 filma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

1. septembrī Itālijas pilsētā Venēcijā sākas 78. ikgadējais starptautiskais kinofestivāls. Ekspertu žūriju tajā vadīs oskarotās filmas “Parazīts” veidotājs – Dienvidkorejas kinorežisors Pons Džunho.

Festivāls notiks līdz 11. septembrim. Par galveno balvu forumā sacentīsies 21 filma, un Britu raidorganizācijas BBC kino eksperti rosina lielāko uzmanību pievērst klasiķa Pedro Almodovara jaunajai filmai „Paralēlās mātes”, Paolo Sorentīno lentei „Dieva roka”, Džeinas Kempiones „Suņa spēkam”, Ana Lilijas Amirporas „Monai Lizai un asiņainajam mēnesim”, un vairākām citām lentēm. Spēcīga ir arī ārpuskonkursa filmu skate, un īpaši iepriecināti būs zinātniskās fantastikas un mūzikas cienītāji. Venēcijā plānota ilgi gaidītās Denija Vilinēva filmas „Kāpa” pirmizrāde, un savu jaunāko veikumu vēsturiskas filmas žanrā piedāvās arī Ridlijs Skots. Komentārus neprasa dokumentālā filma ar nosaukumu „Kļūstot par Led Zeppelin” un „Ennio” par kinomūzikas leģendu Morikoni.  

Covid-19 pandēmijas dēļ festivāla apmeklētājiem jāuzrāda “zaļā pase”, kas apliecina vakcināciju, izārstēšanos no slimības, vai negatīvs testa rezultāts. Daudzviet būs izvietotas mobilās ātro koronavīrusa testu veikšanas vietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti