Rīta Panorāma

Drošība uz ceļa. Nobraukuma vēsture

Rīta Panorāma

ECT spriedumā pieļauj obligātu vakcināciju

Režisore Linda Olte uzņem debijas pilnmetrāžas spēlfilmu "Māsas"

Sāk filmēt režisores Lindas Oltes ģimenes drāmu «Māsas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lieldienu brīvdienās sākusies Lindas Oltes debijas pilnmetrāžas spēlfilmas “Māsas” uzņemšana, informēja filmu studijas “Deep Sea Studios” pārstāvji. Marta beigās šī Latvijas un Itālijas kopražojuma spēlfilma ieguvusi Eiropas fonda “Eurimages” atbalstu starptautiskiem kopražojumiem.

Režisores Lindas Oltes debijas filma iecerēta kā sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju (13) un Diānu (9), kurām rodas iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Filmas galvenā varone ir dumpinieciskā Anastasija (Emma Skirmante), kura ir pārliecināta, ka viņai nekādi adoptētāji nav vajadzīgi. Kad meitene uzzina savas bioloģiskās mātes Allas (Iveta Pole) atrašanās vietu, Anastasija nolemj darīt visu, lai atjaunotu kontaktu un iemantotu mammas mīlestību. Savukārt Anastasijas mazā māsa Diāna (Gerda Aljēna) nevar vien sagaidīt, kad varēs dzīvot jaunajā amerikāņu ģimenē. Adopcijas procesā māsas nešķir, un Anastasijai būs jāpieņem lēmums – palikt Latvijā kopā ar savu īsto māti vai doties pretim jaunai dzīvei Amerikā.

Spēlfilma "Māsas"
Spēlfilma "Māsas"

“Es esmu ļoti priecīga pēc divu gadu izpētes, scenārija rakstīšanas un sagatavošanās posma beidzot sākt filmēšanu.

Tomēr, tā kā šis mūsu stāsts ir balstīts patiesos notikumos, es izjūtu arī milzīgu atbildību pret visiem tiem bērnunamu bērniem, kas man uzticējuši savus dzīves stāstus un savu pieredzi.

Es ļoti ceru, ka, stāstot šo māsu stāstu, mums izdosies radīt reālu, personisku un jūtīgu filmu,” atzīmēja filmas režisore Linda Olte.

Filmas “Māsas” uzņemšana notiks Rīgā un tās apkārtnē, īpaši Sarkandaugavā, taču trīs dienas jūnija sākumā paredzēts filmēt arī Dienvidtirolē, Itālijā. Filmas aktieru komandā blakus māsu atveidotājām Emmai Skirmantei, Gerdai Aljēnai un Katrīnai Krēsliņai spēlēs pieredzējušās aktrises Iveta Pole, Elita Kļaviņa un Indra Briķe, arī ārzemju aktieri Nīls Makgerijs (Neil McGarry), Viktorija Meiersa-Greja (Victoria Mayers-Grey) un Bella Aleksandrasa (Bella Alexandras).

Spēlfilma "Māsas"
Spēlfilma "Māsas"

Nedēļu pirms filmēšanas sākuma spēlfilma “Māsas” ieguvusi atbalstu arī starptautiskajā kopražojumu fondā “Eurimages”, kur filmai piešķirts finansējums 79 000 eiro apmērā. Marta sesijā “Eurimages” kopā atbalstīja 24 pilnmetrāžas filmu projektus ar kopējo piešķīrumu 5 822 000 eiro, un blakus pasaulē pazīstamiem Eiropas kino režisoriem – brāļiem Žanam Likam un Pjēram Dardēniem, Mišelam Hazanovičam un citiem – atbalstīta arī Lindas Oltes filma, kas, kā norāda filmas pārstāvji, debijas projektam ir ievērojams sasniegums.

Filmas komandu veido radošie un tehniskie profesionāļi gan no Latvijas, gan Itālijas. Filmas scenārija autore ir Linda Olte, galvenais operators Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Laura Dišlere, kostīmu māksliniece Sīglinde Mihailera (Sieglinde Michaeler, Itālija), grima māksliniece Beata Rjabovska, producenti Matīss Kaža, Una Celma un Dace Siatkovska. Latvijas puses producējošās kompānijas – “Fenixfilm” un “Deep Sea Studios”.

Filmas "Māsas" ražošanu finansiāli atbalsta Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, IDM “South Tyrol” un “Eurimages”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti