Rīta Panorāma

"Rockumentary. Pērkons VR" starptautiskā pirmizrāde 1.septembrī

Rīta Panorāma

ES un Latvijā - jauna sistēma zāļu drošuma pārbaudei

Laimis Rācēnājs aicina uz jubilejas koncertu "Manas 60 pieturas"

Sagaidot jubilejas koncertu, Laimis Rācenājs aicina uz fotoizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gatavojoties jubilejas koncertam "Manas 60 pieturas", dziedātājs un pasaules apceļotājs Laimis Rācenājs piektdien, 17. augustā, pulksten 14.00  Rīgā, VEF Kultūras pilī atklās fotogrāfiju izstādi, kuras autors ir pats mūziķis. Tajā iekļautas spilgtākās ceļojumu fotogrāfijas no Meksikas, Laosas, Kostarikas, Birmas, Argentīnas, Čīles, Kubas, Gruzijas un citām zemēm.

Kaut gan ar fotografēšanu Laimis Rācenājs nodarbojas jau no 11 gadu vecuma, dziedātājs uzsver, ka nekādā ziņā nepievieno sev titulu "fotogrāfs", skaidrojot, ka visi no izstādē redzamajiem darbiem tapuši paša arhīvam. 

"Smildziņas nebildēju, drīzāk fiksēju tās pieturas, kādas laika gaitā parādījušās manā ceļā. Par dažām no tām jau uzreiz ir bijis skaidrs, ka tās paliks īpašas, piemēram, Maču Pikču," stāsta Laimis Rācenājs. 

Attēli veidoti, izmantojot 15 gadus vecu digitālo fotokameru, taču fotogrāfijās redzamās vietas un cilvēki ar savu raksturu un kolorītu aizrauj tik lielā mērā, ka tehnisku nianšu šķetināšana paliek otrajā plānā.

Izstāde būs apskatāma VEF Kultūras pils vestibilā līdz 21. augustam, kad skanēs Laimja Rācenāja jubilejas koncerts "Manas 60 pieturas".  Tajā būs tikpat plašs mūzikas spektrs kā pasaules nostūri, kas uzņemti viņa fotogrāfijās: no džeza ritmiem līdz dažādu tautu mūzikai. Uz skatuves muzicēs Laimis Rācenājs&HIS ORCHESTRA, dāmu kolektīvs Neaizmirstulītes un karstasinīgie Mariachi Baltica

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti