Sācies Venēcijas kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27.augustā sācies ikgadējais Venēcijas kinofestivāls, kura programmā šoreiz skartas tādas tēmas kā karš, dzeja un noziedzība.

Pasaules senākajā filmu festivālā par "Zelta lauvas" apbalvojumu cīnīsies 20 filmas.

Venēcijas kinofestivālā tiks izrādīta meksikāņu režisora Alehandro Gonsalesa Injarritu kinolente "Birdman or the Unexpected Virtue of Ignorance", kurā aktieris Maikls Kītons spēlē popularitāti zaudējušu aktieri, kas savulaik atveidojis supervaroņu lomas. Kinolentē piedalās tādi supervaroņu filmu veterāni kā Emma Stouna un Edvards Nortons.

Pirmizrādi piedzīvos arī jaunzēlandiešu režisora Endrū Nikola filma "Good Kill" un Deivida Gordona Grīna "Manglehorn" ar kinozvaigzni Alu Pačīno galvenajā lomā.

Festivāla žūriju vadīs franču filmu komponists Aleksandrs Deplā, kurš veidojis skaņu celiņus tādām kinolentēm kā "The King's Speech" un "Harry Potter and the Deathly Hallows".

Venēcijas kinofestivāla direktors Alberto Barbera noraidīja pārmetumus, ka šogad lielākais uzsvars esot likts uz Holivudas slavenībām. "Man nav nekas iebilstams pret slavenību valdzinošo dzīvi, taču tā nevar būt vienīgā festivāla sastāvdaļa," viņš teica. "Mūsu mērķis ir iepazīt kino visā tā sarežģītībā."

71. Venēcijas kinofestivāls noslēgsies 6.septembrī.

Kā jau vēstījām, Venēcijas kinofestivāla laikā notiekošajā filmu tirgū tiks prezentēts latviešu režisores Lailas Pakalniņas topošās filmas "Ausma" projekts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti