Kultūras ziņas

Bovarī kundzes kaislības Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Egila Siliņa solokoncerts Nacionālajā operā

Sācies Latvijas filmu maratons

Sācies Latvijas filmu maratons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts svētku laikā tūrē devies filmu maratons “Latvijas kino Latvijai”. Kopā ar režisora Ivara Zviedra dokumentālo īsfilmu “Štābs Ipiķi” un Signes Baumanes animācijas filmu “Akmeņi manās kabatās” tūres laikā pie aizvien lielāka skatītāju pulka aizceļo arī Latvijas jaunākā spēlfilma “Modris”.

Nupat filmu maratons piestāja arī Mazsalacā, kur tas bija ļoti gaidīts. Un kā nu ne, ja režisora Jura Kursieša filmas “Modris” galvenais varonis ir mazsalacietis Kristers Pikša.

Spēlfilma “Modris” ir stāsts par pusaudzi, kura konflikts ar māti viņu aizved līdz tiesas zālei. Savu dzīvi filma uz Latvijas kino ekrāniem uzsākusi vien nesen, bet jau guvusi augstu atzinību un ne tikai Latvijā, arī citviet pasaulē, kur tā šobrīd ceļo pa festivāliem.

“Tā iespēja filmēties filmā ir kaut kas neaprakstāms, jo ļoti maz cilvēkiem ir šāda iespēja. Es ļoti priecājos, ka man bija šāda iespēja un, ka Juris izvēlējās tieši mani,” saka Kristers Pikša.

Labās atziņas par filmu, kas izskanēja ne tikai Mazsalacā, bet arī citviet, kur tā parādīta, kā norāda tās režisors Juris Kursietis, ir Kristera nopelns. Nebūdams aktieris, viņš savu lomu nospēlējis izcili. To, ka viņš ir visatbilstošākais Modra personāžam, režisors sapratis uzreiz, tiklīdz viņu ieraudzījis.

“Bija jābūt ļoti izvēlīgam, lai atrastu to īsto, un nepilna gada laikā apskatīju kādus 1200 potenciālos Modrus. Tikai pašās beigās Kristers parādījās pie tā apvāršņa,” tagad atceras Juris Kursietis.

Filmu maratona laikā mazsalaciešiem bija iespēja vērot arī dokumentālo īsfilmu “Štābs Ipiķi” un animācijas filmu “ Akmeņi manās kabatās”.  Dažādi mūsu režisoru kinodarbi pa valsti ceļo jau trešo gadu, pateicoties režisora Ivara Zviedra iniciatīvai.

Filmu maratons jau paviesojies Jēkabpilī, Talsos un šonedēļ ceļos tālāk uz Alūksni, Liepāju un Kuldīgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti