Kultūras ziņas

Teātra jomas pārstāvji iestājas pret karu Ukrainā

Kultūras ziņas

Jau trīsdesmito reizi Liepājā Starptautiskais zvaigžņu festivāls

Atklāts Starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga"

Sācies dokumentālā kino festivāls «Artdocfest/Riga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgā sācies otrais starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga". To atklāja režisores Ievas Ozoliņas dokumentālā filma "Mana māte valsts", kas vēsta par jaunas sievietes adopcijas ceļā zaudēto māsu meklējumiem.

Otrais Starptautiskais dokumentālo filmu festivāls "Artdocfest/Riga" skatītājiem piedāvās divas konkursa programmas. Baltijas valstu, kā arī Dānijas, Krievijas, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas kino darbi būs skatāmi programmā "Baltijas fokuss". Savukārt konkursa programmā "Artdocfest" iekļautas filmas, kas atspoguļo gan bijušās Padomju Savienības teritorijā dzīvojošu autoru vēstījumu, gan ārvalstu autoru skatu uz dzīvi šajā teritorijā.

 "Burtiski pēdējo dienu laikā izveidojām Ukrainai veltītu dokumentālo filmu programmu, kas parāda Ukrainas pēdējo gadu vēsturi," stāstīja festivāla producente Ieva Ūbele. "Ienākumus no šo filmu seansu apmeklējumiem mēs ziedosim saviem Ukrainas kolēģiem. "Artdocfest" konkursa programmā mēs izņēmām laukā divas filmas no izrādīšanas tā vienkāršā iemesla pēc, ka viņas ir saņēmušas finansējumu no Krievijas Kultūras ministrijas."

Festivālu atklāja režisores Ievas Ozoliņas dokumentālās filmas "Mana māte valsts" pirmizrāde. Filmas pamatā ir stāsts par kādas jaunas sievietes apņemšanos atrast adopcijas ceļā nošķirtās māsas. Filmā spilgti pretnostatīta likuma aukstā attieksme un neatlaidība apvienot ģimeni. Savu likteņu stāstu pirmizrādi "Splendid Palace" apmeklēja visas četras māsas.

"Studija palīdzēja iedot to neredzamo spērienu, kad man rokas nolaidās. Cēlos augšā un turpināju tālāk. Un te nu mēs esam!" sacīja filmas "Mana māte valsts" galvenā varone Una Oļševska.

"Viņa ir pašpietiekams cilvēks, kura caur šo filmu sakārtoja savu dzīvi un tagad viņai ir attiecības, jauna dzīve. Es negribu uzņemties laurus uz sevi, bet es personīgi domāju, ka viņa novēla to akmeni no sevis nost. Un viņa sāka dzīvot," norādīja filmas režisore Ieva Ozoliņa.

Filmas varonei Unai māsu meklējumi kopā ar filmēšanas grupu ilguši vairāk nekā divus gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti