Sabiedriskie mediji piedāvā bagātīgu svētku programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sabiedriskie mediji - Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio - 4. maijā piedāvās skatītājiem un klausītājiem īpašu svētku programmu ar tiešraidēm no pasākumu norises vietām, filmām un koncertiem. Svētku programma turpināsies arī 5. un 6.maijā.

LTV 4.maijā

Ceturtdien, 4.maijā, LTV svētku programmu pulksten 8.55 iesāks Valsts svētkiem veltīts ekumēnisks dievkalpojums, kas būs skatāms tiešraidē no Sv. Jēkaba katedrāles Rīgā.

Programmu tiešraidē pulksten 10.25 turpinās Saeimas svinīgā sēde no Saeimas ēkas, bet plkst.11 būs vērojams raidījums "Runā neatkarības atjaunotāji. 1990.gada 4.maijs".

Plkst.11.25 LTV1 pirmo reizi 4.maijā piedāvās ekskluzīvu iespēju tiešraidē vērot Nacionālo bruņoto spēku Militāro parādi no Liepājas, bet plkst.12.15 būs skatāma augstāko valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonija.

Ziņu speciālizlaidumā plkst.14.00 būs arī reportāžas no vairākām Latvijas vietām saistībā ar simtgades svinību 4.maijā paredzēto ozolu stādīšanu gar Latvijas robežu.

Akcija „Apskauj Latviju” vērsta uz Latvijas tautas vienotības un piederības sajūtas stiprināšanu, veicot simbolisku rīcību - izveidot garīguma sardzi, iestādot ozolus Latvijas robežpilsētās, pagastos vai pierobežas teritorijās. 2017.gada 4.maijā pie Latvijas robežas esošo 45 pašvaldību teritorijās stādīs ozolus, kam būs pievienota īpaša norāde, kas apliecinās, ka tas ir Latvijas simtgades ozols.

Svētku programma turpināsies ar divām filmām - plkst.15.15 Jāņa Streiča "Rūdolfa mantojums" ar tādiem iemīļotiem aktieriem kā Romualds Ancāns, Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš un citiem, savukārt plkst.17.25 pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Latvija man".

Plkst.18 Dienas ziņu speciālizlaidumā notiks pieslēgšanās Baltā galdauta svētku norises vietām, svinot Latvijas neatkarības atjaunošanu kopīgās kaimiņu sapulcēšanās, ģimenes svētku pusdienās, atmiņu stāstos, sadziedāšanās pie balti klāta galda, pārgājienos un citās norisēs.

Savukārt plkst.18.55 tiešraidē no Latgales vēstniecības "Gors" Rēzeknē būs skatāms Latvijas valsts simtgades svētku koncerts veltīts 4.maijam un Latgales kongresa simtgadei.

Svētku dienas noslēgumā plkst.21.20 tiešraidē no 11.novembra krastmalas Rīgā būs vērojams sarīkojums "Pavasaris. Roks. Daugava" ar vairākiem uguņošanas priekšnesumiem.

Jura Kulakova un Ievas Akurateres radošais kopdarbs, kas tapis jau 1987gadā – septiņarpus dziesmu cikls ar Eduarda Veidenbauma vārdiem – nu piedzīvo jaunu interpretāciju pašā 4.maija svētku kulminācijā 11. novembra krastmalā, dzīvā koncerta izpildījumā.

Latvijas Radio īpašā programma svētku laikā

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svētku rītā, 4.maijā, plkst.7.00 tiešraidē no Latgales multimediju studijas ar klausītājiem būs Latvijas Radio 4 raidījums „Doma Laukums”. Plkst.9.00 Latvijas Radio 1 tiešraidīs Svētku ekumēnisko dievkalpojumu, bet plkst.10.30 Saeimas svinīgo sēdi un

vakarā plkst.18.15 ikviens varēs baudīt koncertuzveduma „Latgales gredzens” ierakstu. Savukārt plkst. 19.00 Latvijas Radio 3 -„Klasika” tiešraidē izskanēs svētku koncerts no Rēzeknes, kurā uzstāsies un īpašu noskaņu radīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris „Latvija”, ērģelniece Iveta Apkalna, Rihards Dubra un citi.

Latvijas Radio 3 - "Klasika" ēterā 4.maijā plkst. 11.10 sveiks Triju Zvaigžņu ordeņa un Atzinības krusta ieguvējus, plkst. 10.30 klausītājiem būs iespēja iepazīties ar Laimas Jansones, Arta Oruba un Andra Gruntes albumu "Zarbugans", bet plkst. 12.00 izskanēs raidījums "Mūsu leģendas. Dzejnieks Jānis Peters"

Piektdien, 5.maijā, radio klausītājiem būs iespēja visu dienu sekot līdzi Latgales Simtgades kongresa norisei veltītiem pasākumiem.

Plkst.10.00 Latvijas Radio 1 tiešraidē skanēs Ekumēniskais dievkalpojums no Rēzeknes Vissvētākās Jēzus sirds katedrāles, bet no plkst.11.00 būsim klāt svinīgajā svētku gājienā no Rēzeknes Vissvētākās Jēzus sirds katedrāles līdz Latgales kongresam veltītā pieminekļa un goda laukuma atklāšanas vietai un svinīgajai ceremonijai.

Latgales Simtgades kongresa uzrunām, priekšlasījumiem un diskusijām visu dienu varēs sekot līdzi re.lsm.lv (un ltv.lv) video tiešraidē,

bet vakarā plkst. 18.15 LR1 raidījums „Kolnasāta” ikvienam sniegs ieskatu Latgaliešu valodas nakts norisēs.

LTV 5. un 6.maijā

Latvijas Televīzija 5. un 6.maijā piedāvās ekskluzīvas tiešraides no Latgales kongresa simtgades pasākumiem Rēzeknē, kuru mērķis ir vēstīt par Latgales specifisko ceļu Latvijas valsts veidošanā, akcentēt Latgales daudzšķautņainās identitātes un vērtības, apzināt visas pasaules latgaliešus, izpētīt un aktualizēt Latgales vēsturi, veicināt sabiedrības izpratni par to.

5.maijs Latvijas Televīzijā

Piektdienas, 5. maija, programmā LTV1 ēterā no plkst.9.55 paredzēts ekumēnisks dievkalpojums, veltīts Latgales kongresa simtgadei tiešraidē no Rēzeknes Vissvētākās Jēzus sirds katedrāles.

Plkst.11.00 notiks pieslēgšanās svētku gājienam Rēzeknē, bet plkst.11.30 būs vērojama Latgales kongresa simtgadei veltīta pieminekļa un laukuma atklāšana. Gājienā piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Saeimas, pašvaldību, robežsardzes, Zemessardzes, Jaunsardzes pārstāvji un dažādu dzīves gājumu un profesiju ļaudis.

LTV1 ēterā plkst.13.00 tiks piedāvāts ziņu speciālizlaidums, bet plkst.14.00 sāksies Latgales simtgades kongresa plenārsēde tiešraidē no Latgales vēstniecības "Gors". Būs iespēja dzirdēt valsts augstāko amatpersonu uzrunas, eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas pārdomas par drošības jautājumiem, jurista Egila Levita ziņojumu par 1917.gada kongresa juridisko pusi, vēsturnieces Ineses Runces priekšlasījumu par 1917.gada vēsturisko kontekstu, tāpat dzejnieces Annas Rancānes un režisora Viestura Kairiša viedokļus par latgaliskā izpratni un vērtību mūsdienās.

Plkst.17.00 skatītājiem piedāvāsim koncertierakstu "Labākais no Latgales. Populāru Latgales muzikantu koncerts Riebiņos".

Arī LTV7 ēterā krievu valodā būs vērojami Latgales kongresa simtgadei veltīti raidījumi. 5. maijā plkst.14.30 būs vērojams ziņu speciālizlaidums, bet dienu vēlāk plkst.10.55 raidījums "Dzīve šodien. Speciālizlaidums no Daugavpils.".

6.maijs Latvijas Televīzijā

Sestdien, 6. maijā, LTV1 ēterā plkst.21.25 būs vērojama TV pirmizrāde, īpaši valsts simtgadei tapušā koncertu cikla pirmā daļa "Latvijas gredzens. Latgale. Koncertizrāde "Rakstiem un skaņai".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti