Rīta Panorāma

Pasaulē jau izlietoti 2 miljardi vakcīnu pret Covid-19 devu

Rīta Panorāma

EK rosina ES veidot vienotu digitālo identitāti

Šā gada Kannu kinofestivāla rīkotāji sola pilnvērtīgu programmu

Šā gada Kannu kinofestivāla rīkotāji sola pilnvērtīgu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šā gada Kannu kinofestivāla konkursā iekļautas 24 filmas. Rīkotāji uzsvēra, ka Covid-19 pandēmija nav beigusies, bet ar pilnvērtīgu programmu centīsies veicināt filmu industrijas atjaunošanos.

"Tas nav mazs un citāds festivāls. Tas ir festivāls konkrētā gadā, jo pandēmija nav beigusies. Bet tas patiešām ir kaut kas, ko mēs vēlamies darīt. Mūsu atbildība un mūsu pienākums ir, pirmkārt, pateikt, ka pandēmija nav beigusies, bet, otrkārt, aicināt kaut ko paveikt kopā, lai nosūtītu zīmi, spēcīgu zīmi, ka Kannas ir pasaules filmu festivāls un arī tāpēc, lai palīdzētu kino atdzimt," teica kinofestivāla direktors Tjeri Fremo.

Kannu kinofestivāls pagājušajā gadā tika atcelts, bet šogad notiks no 6. līdz 17. jūlijam. Pasākumu atklās ar franču režisora Leo Karaksa jaunāko filmu "Annette", kurā piedalās aktieri Ādams Draivers un Mariona Kotijāra un kas ir viena no 24 pretendentēm uz galveno balvu – Zelta palmas zaru.

Žūriju šogad vadīs novatoriskais ASV kinorežisors Spaiks Lī, kurš ir pirmais tumšādainais šī godpilnā pienākuma pildītājs, bet Zelta palmas zars par karjeras sasniegumiem piešķirts Džodijai Fosterei. Divkārtējā Oskara balvas ieguvēja trofeju saņems atklāšanas ceremonijas laikā 6. jūlijā.

Parasti vienlaikus notiekošais Kannu filmu tirgus šogad tiks rīkots virtuālā formātā no 21. līdz 25. jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti