«Ručs un Norie» ceļo uz festivālu Azerbaidžānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

19.oktobrī režisores Ināras Kolmanes un filmu studijas „Deviņi” dokumentālo filmu “Ručs un Norie” demonstrēs Eiropas tolerances kino festivālā “Imagine Euro Tolerance Festival ” Baku, Azerbaidžānā, kas norisinās no 12. līdz 20.oktobrim. Filmu seansā pārstāvēs un ievadvārdus teiks režisore Ināra Kolmane un Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Juris Maklakovs, un tajā piedalīsies arī vairāki citu valstu vēstnieki.

Festivāls tiek organizēts ar mērķi izcelt starpkultūru dialoga un savstarpējās tolerances vērtības, ko pārstāvēs 15 Eiropas dokumentālās filmas. Filma “Ručs un Norie” ir vienīgā filma no Latvijas, kas pārstāvēta šajā festivālā un ko festivāla atlasei ieteikusi Ārlietu ministrija.

Kritiķu atzītais un publikas iemīlētais stāsts par suitu sievas Ruča un japāņu studentes Norie aizkustinošo draudzību kļuva arī par 2015. gada godalgotāko filmu un ieguva četras balvas nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” - labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, labākā pilnmetrāžas dokumentālās filmas režisore, labākā scenārija autore, labākais dokumentālās filmas operators. Filma saņēma arī Latvijas sabiedrisko mediju gada balvu „Kilograms kultūras 2015” kino kategorijā kā viens no aizvadītā gada izcilākajiem notikumiem Latvijas kultūrā. Filma šobrīd turpina ceļot pa pasauli, piedaloties dažādos filmu festivālos.

Šobrīd filma skatītājiem pieejama DVD formātā vairākās tirdzniecības vietās Latvijā ar subtitriem angļu un krievu valodās, kā arī internetā vimeo platformā.

Filma “Ručs un Norie” ir stāsts par divu eksotisku pasauļu sastapšanos, kas uzšķiļ pārsteidzošu emocionālu un dvēselisku radniecību. Antropoloģijas studente Norie Tsuruta no Japānas ierodas Latvijā, lai pētītu un rakstītu savu maģistra darbu par suitu novadu. Te viņa satiek vienu no vecākajām suitu sievām Mariju Steimani, sauktu par Ruču, kura nezina ne vārda angliski, toties dzied. Norie iemācās latviešu valodu, un antropoloģijas interese pamazām pārvēršas patiesā gara tuvībā, kas neapdziest pat tad, kad Norie spiesta atgriezties Japānā. Turpmāk Latvija un Japāna ir saistīta ar neredzamu un ļoti personisku pavedienu – Ručs raizējas par Norie “tur tālumā”, bet Norie sauc Ruču par savu Latvijas vecmāmiņu un vēlas atgriezties.

Filmas “Ručs un Norie” režisore ir Ināra Kolmane, galvenais operators Andrejs Verhoustinskis, montāžas režisore Līga Pipare, muzikālā ieraksta režisors un producents Pēteris Pāss, mūzikas autori un izpildītāji Mārtiņš Miļevskis un Rihards Kolmanis, skaņu režisori Ilvars Veģis un Jānis Juhņēvičs, izpildproducente Marta Romanova-Jēkabsone, producenti Jānis Juhņēvičs, Ināra Kolmane un Marta Mannenbach, filmu studija "Deviņi".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti