Roze Stiebra pasludināta par Fredrikstades Animācijas festivāla goda viešņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Par senākā un plašākā Ziemeļvalstu animācijas filmu festivāla – Fredrikstades Animācijas festivāla – goda viešņu 2018.gadā pasludināta latviešu animācijas filmu režisore Roze Stiebra, vēstīts festivāla mājaslapā

Roze Stiebra animācijā darbojas kopš 1969.gada, un viņas ieguldījums veido lielu daļu Latvijas animācijas. Režisore par svarīgāko allaž uzskatījusi jaunus izaicinājumus un uzticību vietējai kultūrai.  Viņa ir vairāku vietējo un starptautisko balvu laureāte. 

Fredrikstades Animācijas festivāls notiek reizi gadā Fredrikstades pilsētā netālu no Oslo. Viens no festivāla stūrakmeņiem ir Ziemeļvalstu un Baltijas animācijas īsfilmu konkurss, kurā tiek piešķirta balva, kas pazīstama kā Zelta Gunnars (Golden Gunnar). Festivālā tiekas animācijas profesionāļi, un tas ir svarīgs arī izglītības iestādēm, kurās var apgūt animāciju, grafisko dizainu un digitālo mediju producēšanu. Katru gadu lekcijas un seminārus vada animācijas industrijas profesionāļi, un iepriekšējos gados festivāls aicinājis goda viesus no prestižām un slavenām studijām, piemēram, “Pixar”, “Disney” and “Aardman”. 

Šogad festivāls risināsies no 25.līdz 29.oktobrim. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti