Romas pāvests aplūkos Latvijas Radio žurnālistes un franču arhitekta veidotu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Pāvestu ļoti interesē šīs tēmas,” tā sacīja katoļu priesteris, Marijas Magdalēnas draudzes prāvests Andris Kravalis, mudinot Latvijas Radio žurnālisti Inu Strazdiņu un franču arhitektu Bruno Delandu (Deslandes) izveidot fotoizstādi, kuru vizītes laikā Rīgā apskatīs Romas pāvests Francisks.

Svētās Ģimenes māja Vecrīgā būs vieta, kur pāvests, esot Rīgā, dažas stundas atpūtīsies un arī aplūkos ekspozīcijas. 

Inas Strazdiņas fotogrāfijās ir fiksēta vide un cilvēki dažādās konfliktu zonās un zemēs, kur ikdiena nav vienkārša. Te redzama, piemēram, sagrautā Sīrijas pilsēta Alepo un iedzīvotāji tverti ikdienas situācijās, sīriešu ģimenes bēgļu nometnēs Libānā, trausla miera brīži saules sakarsētajā Afganistānā, Kolumbijas bēgļu ģimenes Ekvadorā. Par visām šīm zemēm iepriekš ir tapušas arī reportāžas Latvijas Radio.

Savukārt arhitekts Bruno Delands, kurš jau daudzus gadus novērtē  apdraudēto UNESCO kultūras mantojuma stāvokli kara skartajās zemēs un specializējas tā saglabāšanā, un ir arī cieši saistīts ar Latviju, savās fotogrāfijās stāsta par konfliktu plosīto Sīriju un Irāku, par to, kā neatgriezeniski tiek iznīcināts nozīmīgais kultūras mantojums, kā par upuriem šiem konfliktiem kļūst Austrumu kristieši. 

“Starp Persiju un Mare Nostrum (Vidusjūru) senā Mezopotāmija, ko dedzina Austrumu saule, ir reālu noziegumu vietas pret cilvēci, mēģinājumi iznīcināt kādu no civilizāciju šūpuļiem,” tā Bruno Delands raksta savā izstādes pieteikumā un uzsver: “Kari ir savienoti ar tagadni, bet vai mēs varam paredzēt turpmāku rekonstrukciju bez atsauces uz vēsturi, kas pieder gan šo konfliktu upuriem, gan cilvēcei?”

Konfliktu izbeigšana un miers pasaulē ir arī viens no galvenajiem Romas pāvesta aicinājumiem viņa ikdienas darbā un vizītēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti