«RojaL» galveno balvu ieguvusi poļu režisore

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 29. jūlijā, tika pasniegtas balvas septītā kino, mākslas un mūzikas festivāla „RojaL” starptautiskā konkursa uzvarētājiem. Festivāla "Grand Prix" – galveno balvu jeb zelta „Rojālu” saņēma Justīnas Mitnikas filma „Apokalipse” (Polija). Žūrija izcēla tās „daudzslāņaino, sirreālo vizualitāti un naratīvu. Patiess stāsts ir pārtapis klaustrofobiskā drāmā, pat bezizejas situācijā".

Žūrijas īpašās atzinības jeb sudraba Rojāli šogad piešķirti divi – filmai „Tu Es Tout” (režisore Elizabete Mežule-Gricmane, Latvija) „par radošuma eksploziju dokudrāmā, kas tapusi/ radīta ierobežotā telpā un ikdienišķās situācijās”, un animācijas filmai „Šrēdingera suns” (režisore Natālija Kravčuka, Polija), un žūrijas pamatojums: „Minimālistiska, asprātīga un izsmalcināta – šī filma vēsta daudz vairāk, kā tās askētiskās zīmējumu līnijas.”

Savukārt skatītāju balvu saņēma Gata Ungura filma „Ludis”.

Konkursā bija iekļautas filmas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas un Polijas, tās vērtēja žūrija: Rīgas Starptautiskā kino festivāla radošā direktore Sonora Broka, animācijas festivāla „Animateka” (Slovēnija) direktors Igors Prasels un kinooperators Gints Bērziņš (Latvijas Kinooperatoru ģilde).

Jau vēstīts, ka septītais kino, mākslas un mūzikas festivāls „RojaL” norisinājās Rojā no 27.līdz 29.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti