Rojā notiks ceturtais kino, mākslas un mūzikas festivāls «RojaL»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 24. līdz 26.jūlijam Ziemeļkurzemes ciematā Roja notiks ceturtais kino, mākslas un mūzikas festivāls "RojaL".

Uz trim dienām Roja pārtaps kino pilsētiņā, jo četrās vietās pilsētvidē, kā arī Rojas kultūras centrā būs iespēja baudīt labu kino un tikties ar filmu veidotājiem.

Festivālā varēs noskatīties tādus latviešu autoru darbus kā režisores Lailas Pakalniņas "Īsfilma par dzīvi" un "Skurstenis", režisora Anša Bērziņa "Tālavas taurētājs", režisora Ivara Selecka "Kapitālisms šķērsielā", Ginta Grūbes "Vairāk nekā dzīve" un citus.

Sadarbībā ar Polijas Republikas vēstniecību tiks izrādītas poļu režisoru jau atzinību guvušas mākslas filmas. Būs skatāma arī spāņu režisora Horasio Alkala krāšņā filma "Pieskarties debesīm".

Mazie skatītāji tiks aicināti uz Nila Skapāna animācijas filmu seansu un radošo darbnīcu.

Festivāla laikā Rojas kultūras centrā tiks atklātas vairākas izstādes: Egila Rozenberga tekstilmākslas darbu izstāde, Sandras Krastiņas izstāde "No austrumiem uz rietumiem", Rojas pilsētvidē būs aplūkojama Arņa Bikšes tēlniecība, bet Rojas jūras muzejā - mālslinieču Ingunas Skujas un Mellisa Braden porcelāna izstāde.

26.jūlijā Ģipkas baznīcā notiks kamermūzikas koncerts, kurā uzstāsies Dita Krenberga (flauta), Inga Sunepa (čells) un Jānis Žvikovs (klavieres). Savukārt 26.jūlija vakarā Rojas pludmalē muzicēs "Rix" kvartets.

26.jūlijā Rojas pludmalē notiks festivāla noslēguma kino seanss, kur uz 10 reiz 15 metru liela piepūšamā ekrāna šajā reizē tiks demonstrēta Talsu un Rojas apkaimē 1966.gadā uzņemtā filma "Pilsētas atslēgas", kā arī kāda no poļu kinematogrāfijas "zelta" filmām.

"RojaL" programma pieejama festivāla mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti