Rīkos Latvijā zināmu personību portretu izstādi un izsoli, lai vāktu ziedojumus Covid-19 krīzē cietušajām radošajām personām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Labdarības projekts “Dots devējam atdodas” 21. augustā Sporta ielas 2 kvartālā atklās fotogrāfa Laura Vīksnes portretu izstādi “Gaisma tuneļa galā jeb atmiņas par pandēmijas laika blokādi”, informēja projekta organizatori. Fotogrāfiju sēriju veido vairāku Latvijā zināmu personību portreti.

Izstādē būs apskatāmi Elitas Patmalnieces, Dārtas Danevičas, Jura Kaukuļa, Vladislava Nastavševa, Ozola, Ivo Grīsniņa-Grīsļa, Denisa Paškeviča, Jāņa Skuteļa, Aminatas, Reiņa Liepiņa, Kaspara Znotiņa, Rvīna Vardes, Edgara Viļuma un citi portreti.

Savukārt izstādes noslēgumā, 15. septembrī pulksten 19.00, Sporta 2 kvartālā notiks fotogrāfa darbu izsole, ko vadīs TV personība un komiķis Jānis Skutelis. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti “Dots devējam atdodas” ziedot.lv kontā un pēcāk ziedoti, lai atbalstītu grūtībās nonākušos radošo jomu pārstāvjus, kuri Covid-19 izraisītās krīzes un piespiedu dīkstāves dēļ palikuši bez pietiekamiem iztikas līdzekļiem.

Projekta rīkotāji informē, ka līdz šim ar kampaņas palīdzību ir saziedoti 10 477.16 eiro, kas savukārt ir palīdzējuši pārvarēt pandēmijas radītās finansiālās grūtības vairākiem desmitiem cilvēku.

No 24. aprīļa līdz 1. maijam projekta ietvaros portālā LSM.lv norisinājās arī ziedojumu kampaņas šovs, kurā ar aicinājumu ziedot kultūras atbalstam pop-up studijā pie Jāņa Skuteļa viesojās dažādi Latvijā zināmi mākslinieki, aktieri, dziedātāji, arhitekti, režisori un citu kultūras jomu pārstāvji.

Sporta 2 kvartāls nav nejauši izvēlēta lokācija gaidāmajai aktivitātei, uzsver organizatori – tā ir kultūras dzīves un atpūtas vieta, kas atrodas agrākās saldumu fabrikas teritorijā. Tur savu radošo ikdienu piepilda Laikmetīgās mākslas centrs Kim?, fonds “Viegli” un “Ziedoņa klase”, kino un reklāmas jomas pārstāvji “fon Films”, arhitekti “Sampling”, ainavu arhitekti ALPS, Mūzikas un drāmas telpa “OratoriO”, apģērbu un interjera dizaineri, producentu kompānijas, un citi.

Aprīlī startējušais projekts “Dots devējam atdodas” tapis sadarbībā ar Ziedot.lv, LSM.lv, “Telia Latvija”, Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociāciju, “Swedbank”, “fon Films” un “BBrental”, lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem, kā arī lai sabiedrībā aktualizētu jautājumu par kultūras darbinieku zemajiem ienākumiem.

Nozares pārstāvji, kas nonākuši finansiāli nestabilā situācijā, pieteikties atbalsta saņemšanai var portālā ziedot.lv. Iesniegumus izvērtē kultūras nozares ekspertu padome, kurā darbojas dažādu radošo disciplīnu pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti