Rīgas Starptautiskais kino festivāls aicina iesniegt pieteikumus konkursiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) aicina iesniegt pieteikumus trīs konkursiem: Starptautiskajam pilnmetrāžas filmu konkursam, SHORT RIGA Starptautiskajam konkursam un SHORT RIGA Baltijas mūzikas video konkursam (BMV). Šoruden RIGA IFF norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim, informēja festivāla rīkotāji.

RIGA IFF Starptautiskais pilnmetrāžas filmu konkurss meklē inovatīvu kino valodu un izteiksmīgu autora rokrakstu Baltijas jūras reģiona (Dānija, Igaunija, Krievija, Latvija, Lietuva, Polija, Somija, Vācija, Zviedrija) ietvaros.

Pieteikumiem nav žanra ierobežojumu – tiek gaidīts gan dokumentālais, gan animācijas kino, spēlfilma vai starpžanru veikums. Izraudzītās desmit filmas vēsta par pārmaiņām un vadošajām noskaņām kinovalodā. Tās ir RIGA IFF pārdomas par rītdienas kino šodien.

SHORT RIGA Starptautiskais konkurss meklē autorkino un individuālo rokrakstu īsā formāta darbos – animācijā, spēlfilmā, dokumentālā filmā vai eksperimentā. Festivāla kuratori atlasa 35 interesantākos pieteikumus no visas pasaules.

SHORT RIGA Baltijas mūzikas video konkurss (BMV) tiecas apliecināt, ka mūzikas video ir patstāvīgs un jaudīgs īsais formāts. Kuratori meklē video, kas izaicina auditoriju, kā arī paplašina formāta, satura un mākslas robežas. Konkursam izraudzīto darbu seanss ir veidots kā īpašs notikums: tā ir aktīva video veidotāju, mūzikas autoru, kuratoru, starptautiskās žūrijas un publikas sastapšanās.

Pieteikumi konkursiem tiek pieņemti no 19. marta. Detalizēta informācija par nosacījumiem, termiņiem un balvām pieejama rigaiff.lv.

Festivāla programma sevī ietver trīs konkursus, dažādas tematiskās apakšprogrammas, daudzveidīgus kino industrijas pasākumus un aktuālas publiskas diskusijas. RIGA IFF top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas “Radošā Eiropa – MEDIA”, Nacionālā kino centra un Rīgas domes atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti