Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls «2ANNAS» šogad notiks tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

25. Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls “2ANNAS” šogad notiks no 9. līdz 15. aprīlim, piedāvājot skatītājiem tiešsaistē vērot 72 filmas no 28 pasaules valstīm. Festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča atzina, ka šogad aktuāli ir mēģinājumi reflektēt par gadsimtiem ilgiem aizspriedumiem, tradīcijām un vēsturiskām traumām.

Kopā festivālam šogad tika iesniegtas 2300 filmas no visas pasaules. Festivāla programma skatītājiem piedāvās 28 filmas starptautiskajā īsfilmu konkursā, 22 filmas Baltijas īsfilmu konkursā, 6 filmas starptautiskajā vidēja garuma filmu konkursā un 16 īsfilmas starptautiskajā bērnu un jauniešu īsfilmu konkursā.

Kā informēja organizatori, festivāla konkursa programmās būs iespējams redzēt jau atzītus un atpazīstamību guvušus darbus, starp kuriem ir filma “Es baidos aizmirst tavu seju” (rež. Sameh Alaa, Ēģipte, 2020), kura 2020. gadā ieguva “Zelta palmas zaru” Kannu filmu festivālā. Tāpat skatītāju vērtējumam tiks nodotas arī jaunas un eksperimentālas filmas, piemēram, video mākslas filma „Ofēlija” (rež. Meike Redeker, Vācija, 2020), kura aplūko valodas, attēla un sociālo lomu nozīmi sistemātiskā diskriminācijā pret sievietēm gan pagātnē, gan mūsdienās. Baltijas īsfilmu konkursā pirmizrādi piedzīvos jaunās latviešu režisores Beātes Olektes komēdijdrāma “Tukša tuba tālu skan” (2020),  savukārt bērnu un jauniešu īsfilmu konkursā pirmo reizi tiks izrādīta filma „Maska” (rež. Saba Ghasemi, Irāna, 2020), kurā pandēmijas laika sarežģījumi rādīti no jaunas meitenes skatupunkta.

Festivāla žūrijā šogad darbosies nozares pārstāvji – Vintertūras Starptautiskā īsfilmu festivāla rīkotājdirektors Stefans Doblers (Šveice), īsfilmu festivāla “Minimalen” direktors Pers Fikse (Norvēģija), filmu studijas „Art Shot” radošā producente un Lietuvas Animācijas asociācijas dibinātāja Agne Adomene (Lietuva) un režisore un scenāriste Laila Pakalniņa (Latvija). Tā kā Baltijas īsfilmu konkursā piedalās arī Lailas Pakalniņas filma „Pirmais tilts” (2020), tad viņu šī konkursa filmu vērtēšanā aizvietos kinokritiķe un kultūras žurnāliste Dārta Ceriņa (Latvija). Starptautisko bērnu un jauniešu īsfilmu konkursu vērtēs bērnu un jauniešu žūrija, ko veidos konkursa filmu skatītāji.

Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētājam šogad tiks pasniegta īpaša balva – filmēšanas ekipējuma noma vai iespēja veikt filmu pēcapstrādi 2000 EUR vērtībā. Balvu nodrošina kompānijas “BBRental” un “BBPostHouse”.

Festivāls „2ANNAS” šogad notiks tiešsaistē, un filmas bez maksas būs iespējams vērot festivāla mājaslapā. Tajā jau šobrīd var iepazīties ar pilnu konkursa filmu sarakstu.

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", kuru organizē virtuālā studija "Urga", ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā, kas jau 25 gadus popularizē īsfilmas žanru.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti