Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmā iekļautas festivālos augsti novērtētas filmas 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trešdien, 29. maijā, plkst. 10.00 sākas “early bird” biļešu komplektu pārdošana uz Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), kas norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim, informēja festivāla rīkotāji. Šis īpaši izdevīgais piedāvājums attiecas uz visiem festivāla seansiem, un tirdzniecībā pieejami tikai simts 10 biļešu komplekti.

Riga IFF programma aizvien top, taču jau šobrīd zināms, ka vairāk nekā 100 seansos tiks izrādītas spēlfilmas, dokumentālās filmas un īsfilmas no visas pasaules! Piedāvājam ieskatu šobrīd aktuālākajās filmās, kas tiks izrādītas festivālā. 

Spilgtu jauno kino atradumu izlasē “Festival Selection” skatītāji aicināti iepazīties ar darbiem, kuri visspēcīgāk saviļņojuši nozīmīgākos starptautiskos kinofestivālus. Britu sociālo drāmu vecmeistara Kena Louča “Piedodiet, jūs nesastapām” (Sorry, We Missed You, 2019), kas nominēta Kannu kinofestivāla galvenajai balvai “Zelta palmas zars”, neatstās vienaldzīgus globalizācijas ēnas pušu satricinātos.

Kadrs no filmas "Piedodiet, jūs nesastapām"
Kadrs no filmas "Piedodiet, jūs nesastapām"

Franču režisora un scenārista Olivjē Asajasa pašironiskā “Dubultā dzīve” (Doubles vies, 2018), kas pretendēja uz Venēcijas kinofestivāla “Zelta Lauvu”, ļaus pasmaidīt par mūsdienu smalko aprindu karjeras un mīlas dzīves samezglojumiem, kā arī par vispārējās digitalizācijas sagādātajām raizēm un cerībām.

Iespējams, negaidītākais pārsteigums būs Izraēlas režisora Nadava Lapida daļēji autobiogrāfiskā traģikomēdija par spēju un nespēju atsvabināties no savas nacionālās identitātes - “Sinonīmi” (Synonymes, 2019), kas Berlīnes kinofestivālā ieguva ne vien “Zelta lāci”, bet arī Starptautiskās kinokritiķu federācijas (FIPRESCI) balvu. 

Retrospektīvas un izpētēs fokusā šoruden būs kino un tehnoloģijas, tādēļ apakšprogrammā “In Techo Veritas” uz lielajiem ekrāniem virmos futūristiskas vīzijas dažādu kino klasiķu redzējumā. Ieskatam: Roberta Vaiza "aukstā kara" laikā uzņemtā filma par citplanētiešu vēstījumu cilvēcei – “Diena, kad apstājās Zeme” (The Day the Earth Stood Still, 1951), Stenlija Kubrika ikoniskais darbs “2001: Kosmosa odiseja” (2001: A Space Odyssey, 1968), formu un valodu novatora Deivida Pola Kronenberga tehno-sirreālā provokācija ar vardarbību un smadzeņu skalošanu – “Videodroms” (Videodrome, 1983) un Terija Giljama politiskās satīras caurvītā orveliskā antiutopija “Brazīlija” (Brazil, 1985). 

Kadrs no filmas "Kosmosa odiseja"
Kadrs no filmas "Kosmosa odiseja"

10 biļešu komplekta cena ir 40 €. Tiklīdz biļetes uz šiem seansiem nonāks pārdošanā, ar šo komplektu būs iespēja izvēlēties 10 biļetes uz jebkuriem seansiem kinofestivāla repertuārā. Sīkāka informācija par biļetēm mājaslapā

Rīgas Starptautiskais kino festivāls notiek jau sesto gadu, pērn pulcējot vairāk nekā 22000 skatītāju. Šogad tas norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim kinoteātros “Splendid Palace”, “KSuns”, “Kino Bize”, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un Kaņepes Kultūras centrā. Festivāla ietvaros notiks vairāk nekā 100 filmu seansi 11 apakšprogrammās, ko papildinās lekcijas, diskusijas un citi pasākumi, kas Rīgā pulcēs vairākus simtus viesu no starptautiskās kino profesionāļu vides. RIGA IFF top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti