Rīgas Starptautiskajā kino festivālā pasniegtas balvas mūzikas video darbiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) pirmspēdējā dienā pasniegtas balvas mūzikas video darbiem.

Sestdien sadaļas "Short Riga" ietvaros norisinājās "Baltic Music Video" konkursa skate, kas veltīta mūzikas video darbiem kā patstāvīgam un pašpietiekamam formātam. Konkursa noslēguma cermonijā tika noteikti sadaļas uzvarētāji no trim Baltijas valstīm – šogad balvu saņēma grupas “Puuluup” video “Kapapuu”, ko veidojis “Zbanski Kino”, savukārt īpašu žūrijas atzinību saņēma Ignes Narbutaites un “Kabloonak” veidotais ''Bruises On Her Legs'', ko izpilda grupa “Kabloonak”.

"Short Riga" sadaļas ietvaros norisinājās Nacionālā konkursa skate, kas bija skatāma gan klātienē kinoteātrī "Splendid Palace", gan tiešsaistē. Konkursa skatē pievērsās spilgtiem un mākslinieciski augstvērtīgiem pašmāju īsformāta kino darbiem.

"Short Riga" Starptautiskais konkurss lūkojas pēc jauna autorkino, izraugoties dažādu žanru un tehniku darbus no visas pasaules. Tas ir viens no 24 starptautiskajiem īsfilmu konkursiem, kas izvirza kandidātu Eiropas Kinoakadēmijas balvai.

Nacionālo īsfilmu konkursam tiek atlasīti dažādu žanru un formu darbi, kas tapuši beidzamo divu gadu laikā. Konkursu vērtē starptautiska žūrija, tā atklājot unikālo Latvijas autoru veikumos no plašākas perspektīvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti