Rīgas Starptautiskā kino festivāla noslēguma ceremoniju varēs vērot tiešraidē LSM

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien, 22. oktobrī, pulksten 20.00 ar režisora Jāņa Ābeles režisētu ceremoniju noslēgsies devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas šogad no 13. līdz 23. oktobrim 12 tematiskās programmas sadaļās, tostarp sešos konkursos, skatītājiem piedāvā vairāk nekā 100 audiovizuālus darbus.

Noslēguma ceremonija, kas šogad slēgtā lokā noritēs kinoteātrī "K.Suns", Latvijas Sabiedrisko mediju organizētā tiešraidē būs pieejama skatītājiem visā pasaulē. To vadīs Dienvidāfrikas izcelsmes režisors Ādams Donens; ceremonijas laikā tāpat būs iespēja vērot kinorežisoru Lāsmas Bērtules un Kristapa Opincāna veidotu priekšnesumu ar digitālajiem un analogajiem projektoriem, kura centrālais elements būs gaisma.

Šogad festivāla izskaņā tiks paziņoti sešu konkursu laureāti – festivāla balvas un godalgas saņems Pilnmetrāžas filmu konkursa, Īsmetrāžas filmu nacionālā un starptautiskā konkursa, "Kids' Reel" Pilnmetrāžas un īsmetrāžas konkursa, kā arī Baltijas mūzikas video konkursa pārstāvji. Ceremonijā tāpat tiks nosaukta festivāla LTV bērnu žūrijas laureātfilma, kuras tiesības izrādīšanai pēc festivāla iegādāsies Latvijas Televīzija, kā arī Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) balva, kas garantē nomināciju ECFA gada labākās Eiropas bērnu filmas titulam.

Tāpat ceremonijā ar balvu un godalgu tiks paziņots Riga IFF Testa skašu uzvarētājs, savukārt festivāla izvirzīto nomināciju kandidatūrai Eiropas Kinoakadēmijas balvai "Eiropas īsfilma 2023" uz skatuves paziņos Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Tāpat Riga IFF šogad pasniegs mūža ieguldījuma balvu Jurim un Aīdai Zviedriem par Rīgas mākslas un avangarda kino ainavas kopšanu kinoteātrī "K.Suns" 30 gadu garumā.

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls noslēdzas svētdien, 23. oktobrī; līdz tam joprojām iespējams baudīt festivāla programmu kādā no tā norises vietām Rīgā, kā arī tiešsaistē visas Latvijas teritorijā.

Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, Nacionālā kino centra un Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa MEDIA" atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti