Rīta Panorāma

Kuldīgas grupa "Karameles" dāvina videoklipu

Rīta Panorāma

"Kino Bize" piedāvā skatīties filmas no mājām

Skype intervija ar Edvīnu Balševicu

Rīgas pagaidu vadība: Filmu fondam finansējums šogad būs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Arī šajā gadā Rīgas Filmu fonds saņems finansējumu no Rīgas pašvaldības budžeta, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Pēc viņa teiktā, līdz šim izskanējusī informācija, ka pilsētas administrācija lēmusi nepiešķirt Rīgas Filmu fondam, nav precīza.

Rīgas domē skaidroja, ka Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija noraidīja jaunu, iepriekšējā domes sasaukuma izstrādāto iniciatīvu fonda finansējumam atvēlēt atsevišķu budžeta programmu 2020. gadā. Šāds lēmums nav jārisina pašvaldības pagaidu administrācijai.

Par atsevišķu budžeta programmu Rīgas Filmu fondam varēs lemt Rīgas domes jaunais sasaukums pēc vēlēšanām. Tomēr pašvaldība vērsa uzmanību, ka Rīgas Filmu fondam netiek apturēts līdzfinansējums, to varēs saņemt līdzšinējā kārtībā.

"Rīgas budžetā attiecībā uz Rīgas kino fondu un atbalstu kino nozarei nekas nav mainījies," teica Balševics, norādot, ka pēdējo piecu gadu laikā fonds filmu veidošanai vidēji no Rīgas pašvaldības budžeta saņēmis no 200 000 līdz 700 000 eiro.

Iepriekšējā gadā Rīgas Filmu fonds no pašvaldības ir saņēmis līdzfinansējumu 484 110 eiro apmērā, 2018. gadā – 786 860 eiro, 2017. gadā – 686 509 eiro, 2016. gadā – 250 799 eiro, informēja Rīgas domē. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, šogad piešķiramā summa ir atkarīga no Rīgas filmu fonda pieprasījuma.

"Attiecībā uz šo nekas nav mainījies. Arī šogad tāda iespēja būs, bet tikai situācijā tajā brīdī, kad tas tehniski būs iespējams," klāstīja Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs.

KONTEKSTS:

Pieņemot pilsētas 2020. gada budžetu, Rīgas pagaidu administratori palielinājuši Rīgas rezerves fonda apjomu līdz 13,87 miljoniem eiro. Budžeta ieņēmumi apstiprināti 935,26 miljonu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 1,040 miljardu eiro apmērā, visvairāk līdzekļu paredzot izglītības nozarei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti