Rīgas kino muzejs izrādīs LKA absolventu filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Rīgas kino muzejā pēc vasaras pārtraukuma turpināsies latviešu filmu vakaru cikls "Diagnoze - kino". Piedaloties LKA 25 gadu jubilejas svinībās, Rīgas kino muzejs rudens cēlienā izrādīs akadēmiju beigušo kino profesionāļu darbus.

Pirmais rudens sezonas seanss norisināsies ceturtdien, 3.septembrī, plkst. 18.30. Seansā tiks izrādīta 2002.gada LKA absolventu īsfilmu programma "7 lidojumi". Kursa vadītājs toreiz bija Ansis Epners.

Šajā programmā redzamas septiņas īsfilmas, kas ir režisoru diplomdarbi, un tās visas savstarpēji saista gaisa balonu motīvs.

Režisora Vadima Sičova filma "Bērneļi" parāda attiecības Latvijas krievu ģimenē starp tēvu, meitu un meitas mīļoto vīrieti, ko tēvs nepieņem. Ievas Preisas diplomdarbs "Debesu līgava" ir stāsts par Barbaru, gaisa balona piloti, kuras bijušais draugs sagādājis nepatīkamu pārsteigumu, kā rezultātā Barbara nonāk ne tur, kur bija paredzējusi. Baibas Rožkalnas režisētā īsfilma "Krauja" vēsta par Oskaru, kurš savā dzimšanas dienā nonāk situācijā, kas viņam atgādina par dzīves lielāko kļūdu, konfliktu, ko viņš kādreiz piedzīvojis.

"Kvadrātsakne no divi", ko režisējusi Kristīne Lapiņa, ir īsfilma par bailēm, to pārvarēšanu un krišanu grēkā. Agitas Ijabas īsfilma "Laura un Fabians" savukārt pievēršas divu cilvēku romantisko attiecību pētīšanai. Režisora Mārtiņa Avota īsfilma "Trusis", kas veidota pēc Gija de Mopasāna noveles, aplūko, kā laukos var atrast zagli, ja visi viens otru pazīst. Savukārt Jura Graves īsfilma "Čižiks" stāsta par naivu lauku puisi, kurš Rīgā nejaušu apstākļu rezultātā nonāk situācijā, kur viņam jāizvēlas - piepildīt skaistu sapni vai izpildīt mammas doto uzdevumu.

Ieeja uz filmu vakariem ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti