Rīgas Kino muzejā - seriālu fenomenam veltīts lektorijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Seriāli uz diezgan ilgu laiku mūs nosēdina pie televīzijas ekrāniem. Kāpēc mēs tik aizrautīgi skatāmies šos seriālus? Šis ir jautājums kino lektorija „Otrā maiņa” dienas kārtībā. Rīgas Kino muzejs ceturtdienas, 14. marta, vakarā aicina uz sarunu par nostaļģiju pēc pagātnes, par zaudēto laiku, kā arī par pašiem jaunākajiem komēdiju seriāliem.

„Kino lektorijs „Otrā maiņa” Rīgas Kino muzejā ir jauno kino fanu tikšanās vieta. Viņi diskutē par tēmu - seriālu kultūra, uzskatot to par vienu no aktuālajiem fenomeniem,” kā mainās kino un televīzijas skatīšanās ieradumi, skaidro Ruta Rikše.

„Šajā lekciju ciklā, kuram nosaukums „Seriālu kultūra”, mēs pievēršamies ļoti aktuālam fenomenam, jo, mūsuprāt, ir ļoti būtiski par to runāt tagad, kad kino un televīzijas robežas kļūst aizvien trauslākas, tiek nojauktas,” stāsta programmas kuratore un kino pētniece Līva Pētersone. „Lielai daļai jaunās radošās inteliģences īsto lielā kino skatīšanās pieredzi aizstāj seriāli. Mēs gribējām runāt par to, kādēļ tā notiek un ko mēs tur meklējam. Tāpēc arī publika šajā reizē lielākoties ir jauni cilvēki, kuriem šis jēdziens nemaz nav svešs.”

Kinolektorijs „Otrā maiņa” ir platforma jaunajiem un topošajiem kino un kultūras pētniekiem, kas pārstāv „jauno paaudzi” mākslas un kultūras teorijā, darbojoties dažādās disciplīnās un nākot ar pretenciozu, atvērtu un erudītu attieksmi pret kino.

Lektorija trešajā sezonā Kino muzejs piedāvā tēmu „Seriālu kultūra”, trīs lekciju ciklā pievēršoties šobrīd aktuālajam fenomenam. Laikā, kad kino un televīzijas robežas kļūst arvien trauslākas un mākslas filmu skatīšanās pieredzi aizstāj kino autoru veidoti seriāli, orientēties audiovizuālajā labirintā nepavisam nav tik viegli.

14. marts pulksten 18.30 Līva Pētersone runās par tēmu „Pagātnes nostaļģija un zaudētais laiks vēstures reanimācijā”, bet reklāmu un mūzikas video režisors Roberts Kuļenko stāstīs par 21. gadsimta komēdijseriāliem.

21. martā notiks trešā lekcija. Tajā par tēmu „Sēriju sievietes: emancipācija un feminisms jeb triviāla izklaide? Sievietes tēls un ideoloģija seriālos „Sex & the City” (1998 – 2004), „Girls” (2012 – 2013), u.c.” stāstīs filozofs Toms Ķencis un kino žurnāliste Sanita Grīna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti