Rīgas Fotomēnesis aicina uz pastaigu pilsētvidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Piektdien, 5. jūnijā, festivālā “Rīgas Fotomēnesis 2020” notiks pasākums “Pastaiga ar Rīgas Fotomēnesi”, aicinot mākslas interesentus uz kopīgu pastaigu pilsētvidē, lai piedzīvotu performances, atklāšanas, projekcijas un tikšanās ar festivāla māksliniekiem, medijus informē festivāla organizatori.

Pastaiga sāksies pulksten 16.45 Tērbatas un Blaumaņa ielas krustojumā ar mākslinieces Ances Vilnītes performanci “Augšāmcelšanās, 1. daļa”, kura pēc tam pamazām virzīsies pa Tērbatas – Ģertrūdes – Brīvības ielu – Vērmanes dārzu, Brīvības ielu – Esplanādi, kulminācijai notiekot ap pulksten 18.30 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ieejas. Ar performanci māksliniece tiecas uzdot jautājumu – vai māksla ir pandēmijas laika īstā aizliegtā mīlestība?

Nākamais notikums sekos pulksten 19.15 trolejbusa pieturā Kalpaka un Elizabetes ielas krustojumā, kur notiks tikšanās ar tur skatāmā darba “Drīz mēs būsim vaļā” autoru Miķeli Mūrnieku, kurš pazīstams ar savām provokatīvajām instalācijām.

Savukārt pulksten 19.50 Stabu ielā 26, kur reklāmas stendā skatāms viens no grupas izstādes “Dīkstāve” darbiem, varēs satikties ar fotogrāfijas autoru Pēteri Vīksnu, kurš dokumentē savu paaudzi dažādos saviesīgos pasākumos un neformālās situācijās.

Pasākums turpināsies pulksten 20.30 Stabu un Avotu ielas krustojumā, kur tiks atklāta jaunās fotogrāfes un “FK Balvas” finālistes Adelīnas Kalniņas instalācija – fotogrāfija no sērijas “Biometrijas dati”, kurā autore interpretē datu aizsardzības likuma iespējami absurdās sekas.

Pulksten 21.00 Avotu un Ģertrūdes ielas stūrī tiks atklāta poļu fotogrāfes Matildas Avdžejčikas fotoizstāde “Jauki”, kas reflektē par vientulību un atsvešinātību mūsdienās.

Pastaiga noslēgsies grāmatnīcā/bārā “Bolderāja” Avotu ielā 29, kur būs skatāma Francijā dzīvojošās brazīļu mākslinieces Letīcijas Zicas erotiski piesātinātā projekcija “Mans ķermenis ir”, kas uzdod jautājumus par dzimumu vienlīdzību, feminismu, varas attiecībām starp vīriešiem un sievietēm.

Interesentiem ir iespēja piedalīties visā pastaigas garumā, pasākumu starplaikā diskutējot ar festivāla māksliniekiem un organizatoriem, vai arī ierasties uz konkrētu notikumu norādītajā laikā.

Pasākums ir daļa no šī gada festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2020” programmas, ko veido mākslinieku performances, izstādes, projekcijas un diskusijas telpās, pilsētvidē un internetā. Nākamnedēļ festivālā tiks atklātas arī izstādes Elīnai Semanei Mārtiņa kapos, Atim Ieviņam Latvijas Fotogrāfijas muzejā un lietuviešu fotogrāfam Elijusam Kņiežauskam Tallinas kvartāla miskastēs.

Festivāla programmai, kas ir mainīga, sekot līdzi iespējams mājaslapās dikstave.lv un rigasfotomenesis.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti