Rīgas Fotogrāfijas biennāles ietvaros notiks Kataržinas Sagatovskas lekcija «Fotogrāfi mākslas tirgū»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmdien, 29. aprīlī, plkst. 18.30 ISSP telpā Berga Bazārā notiks poļu kuratores, lektores un mākslas pasākumu organizētājas Kataržinas Sagatovskas lekcija "Fotogrāfi mākslas tirgū". Lekcija ir viens no Rīgas Fotogrāfijas biennāles – “NEXT 2019” notikumiem, vēstīja galerijas pārstāvji. 

Rietumu pasaulē fotomākslas tirgus pirmsākumi meklējami jau 1970. gados, turpretim Polijā, tāpat kā daudzās citās Austrumu bloka valstīs, fotomākslas tirgus sāka attīstīties tikai šī gadsimta sākumā. Iesākumā, kā jau pēc daudziem komunistiskā režīma gadiem, progress bija gauss. Ne mākslinieki, ne kolekcionāri nebija gatavi tirgus noteikumiem. Tāpat kā jebkuram citam mākslas medijam, fotogrāfijai ir savas specifiskas prasības, kas jāizpilda, gatavojot darbus pārdošanai, tajā skaitā ‒ noteiktu vispārpieņemtu tehnisko normu ievērošana un sekošana standarta praksei darbu parakstīšanas un kopiju skaita jautājumos.

Kataržina Sagatovska kopš 2010. gada darbojas gan poļu, gan starptautiskajā fotogrāfijas tirgū, sadarbojoties ar visdažādāko paaudžu māksliniekiem un daudziem mākslas kolekcionāriem. Viņas lekcija domāta katram, kuru interesē mākslas foto tirgus profesionālās stratēģijas. Sagatovska runās par to, kā prezentēt savus darbus, kā veidot komunikāciju ar skatītājiem, kolekcionāriem un ekspertiem un kā tehniski sagatavot darbus, lai apmierinātu kolekcionāru prasības. Viņa pieskarsies arī mākslinieku tiesību un privilēģiju tēmai visdažādākā veida sadarbību kontekstā ‒ piemēram, strādājot ar institūcijām vai izdevējiem.

Kataržina Sagatovska (1973) ir poļu kuratore, fotogrāfe, lektore un mākslas pasākumu organizētāja, kā arī fotogrāfijas kolekcionēšanas popularizētāja Polijā. Viņa ir absolvējusi Silēzijas Universitātes Radošās fotogrāfijas institūtu Opavā, Čehijā (kur patlaban studē doktorantūrā) un Varšavas Tehnisko universitāti. Kuratore, izstāžu un pazīstamu poļu mākslinieku fotogrāfiju izsoļu koordinatore projektā "Fotogrāfija kolekcionāriem" (2010–2017). Līdzautore pasākumu sērijai "Mēs visi esam fotogrāfi", piedalījusies vairāku fotogrāfijas konkursu (BZ WBK Press Foto, ShowOFF Krakovas Fotomēnesī un Photographic Publication of the Year) žūrijas darbā. JEDNOSTKA galerijas un izdevniecības dibinātāja un īpašniece.

Lekcija notiks ISSP telpā, Marijas iela 13 k-3, Berga Bazārā. Lekcijas valoda – angļu. Ieeja brīva. 

Ar Rīgas Fotogrāfijas biennāles – "NEXT 2019" programmu iespējams iepazīties biennāles mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti