Rīgas Fotogrāfijas biennālē lekcija par Latvijas fotomākslas vēsturi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26. gadadienā, 4. maijā, pulksten 12 “Rīgas mākslas telpā” notiks kultūras teorētiķes Katrīnas Teivānes-Korpas lekcija par Latvijas fotomākslas vēsturi: “Melnraksta valdzinājums jeb ko mēs zinām par Latvijas fotomākslas vēsturi”. Lekciju varēs skatīties tiešraidē lsm.lv.

Latvijas fotomākslas vēsture vēl aizvien ir fascinējošiem atklājumiem bagāts pētījumu lauks. Īpaši tas attiecas uz tās pirmo spilgto periodu – nozares “zelta laiku” 20. gs. sākumā, kā arī 20.‒30. gadiem. Lekcijā galvenokārt tiks izcelta Latviešu Fotogrāfiskās biedrības nozīme, fotogrāfu Mārtiņa Buclera, Jāņa Rieksta, Viļa Rīdzenieka, Roberta Johansona, Eduarda Gaiķa, Indriķa Kalcenava, Kārļa Baula un citu mākslinieku daiļrade. Vietējo fotogrāfu sasniegumi tiks aplūkoti 20. gadsimya pirmās puses pasaules fotomākslas attīstības, pikotriālisma virzienu un modernisma tendenču kontekstā.

Katrīna Teivāne-Korpa (1978) studē Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantūrā, kur pašreiz izstrādā promocijas darbu “Fotogrāfa Roberta Johansona radošā darbība un Latvijas fotogrāfijas vēstures konteksts no 20.gadsimta sākuma līdz Otrajam pasaules karam”. Ikdienā strādā par bibliogrāfi Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Konrāda Ubāna Mākslas lasītavā. Raksta par fotogrāfiju un mākslu kopš 2007. gada.

Jau vēstīts, ka Rīgas Fotogrāfijas biennāle ir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, par prioritāti izvirzot Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionus. Tās atklāšanas dienu laikā no 14. līdz 24. aprīlim tika atklātas virkne dažādu izstāžu Rīgā un Kuldīgā, kā arī noturēti starptautisks starpdisciplinārs simpozijs un radošās darbnīcas.

Rīgas fotogrāfijas biennāles 2016 izstādes būs apskatāmas līdz maija vidum, bet centrālā izstāde „RESTART“ „Rīgas mākslas telpā“ - līdz 12. jūnijam. Biennāles norises turpināsies arī ar tikšanām ar māksliniekiem un tās aktīvu dalību dažādos pilsētvides projektos. 17. jūnijā “Mākslas stacijā Dubulti‘‘ tiks atklāta Anša Starka (Latvija) izstāde “Portreti RL”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti