Rīgas Filmu fonda līdzfinansējumu piešķir vēl diviem ārvalstu filmu uzņemšanas projektiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gadā Rīgas Filmu fonda līdzfinansējums piešķirts kopā septiņiem ārvalstu filmu projektiem. Jūlija vērtēšanā apstiprināja piecus filmu projektus, piešķirot līdzfinansējumu 511 732 eiro apmērā. Savukārt augustā atbalstīti vēl divi projekti, piešķirot pieejamo līdzfinansējumu 288 268 eiro apmērā, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Apstiprinājumu līdzfinansējuma līguma slēgšanai ar Rīgas pašvaldību augustā saņēma SIA “Ego Media” pieteikums “Ziemeļu Eskobars”, kas taps sadarbībā ar “Monday Media” (Dānija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā.

Tas ir pētnieciskās žurnālistikas seriāls 4 daļās, kas balstās uz patiesiem notikumiem.

Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada oktobrī.

Līdzfinansējumu saņems arī SIA “Tasse Film” pieteikums “Hamelinas stabulnieks”, kas taps sadarbībā ar “Ratcatcher Entertainment” (Kipra), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā.

Tas ir fantāzijas trilleris, kas balstīts uz teiku par Hamelinas stabulnieku.

Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada oktobrī un novembrī.

Apstiprinājumu līdzfinansējuma līguma slēgšanai ar Rīgas pašvaldību jūlijā saņēma SIA “Ego Media” pieteikums “Kalev”, kas taps sadarbībā ar “Allfilm” (Igaunija), SIA “Film Angels Studio” pieteikums “Kraukļa grava”, kas taps sadarbībā ar “Now-films” (Lielbritānija), SIA “Film Angels Studio” pieteikums “Aptiekārs Melhiors”, kas taps sadarbībā ar “Taska Film” (Igaunija), SIA “Tasse Film” pieteikums “Kāzas II”, kas taps sadarbībā ar “Studio Metrage” (Polija) un SIA “Cinevilla Films” pieteikums “Terra X – Viena diena…”, kas taps sadarbībā ar “Story House Productions” (Vācija).

Tā kā saņemto pieteikumu kopējais pieprasījums pārsniedza pieejamo summu, konkursa vērtēšanas komisija pārtraukusi pieteikumu pieņemšanu šajā gadā.

Kopumā 2020. gada konkursa plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro. Rīgas Filmu fonda līdzfinansējums tiks izmaksāts pēc filmēšanas pabeigšanas, producentiem iesniedzot informāciju par atbalstāmo līdzekļu izlietojumu Rīgā un Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti