Rīgas Doma dārzā - jauno režisoru autorkino vakari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šonedēļ Rīgas Doma dārzā sāksies kino vakaru cikls, kurā šoreiz tiks izrādītas Latvijas jauno režisoru autorfilmas, lsm.lv pavēstīja "MansDoms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns.

Četru ceturtdienu kino vakaros, sākot no 18.jūlija, kopumā tiks izrādītas deviņas latviešu autorfilmas, kas tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos - dokumentālās filmas, eksperimentālās īsfilmas, kā arī spēles īsfilmas. Visi programmā iekļautie kinodarbi ir Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) režisoru – jauno talantu 2011. un 2012. gada studiju noslēguma skates darbi.

Šo ceturtdien paredzēts dokumentālo filmu vakars. Tiks rādīta režisores un operatores Elgas Dudarevas filma ”Medaļu cena”, kā arī Santas Skuteles režisētā ”Vecmamma, kas tu esi?”. Abas filmas ir jauno režisoru LKA 2012. gada bakalaura studiju programmas radošās skates darbi.

Dubultportretā ”Medaļu cena” stāstīts par divu sportistu – Jāņa Bojāra un Māra Grēniņa sasniegumiem un traumām, medaļu aprūpi un Rokijiem.

Otra šīs nedēļas kino vakara filma ”Vecmamma, kas tu esi?” nojauc robežas starp dokumentālo un inscenēto, īsto un šķietamo, saglabājot patiesību gan faktos un notikumos, gan arī emociju līmenī. Tas ir dokumentāls stāsts par filmas režisori Santu Skuteli, kura cenšas noskaidrot patiesību dzimtas noslēpumā - viņas vecvecmamma 50.gados Rīgā esot noslepkavojusi taksometra šoferi. Izmeklēšanas (filmas tapšanas) gaitā arī Santa iepazīstas ar taksistu un abi kopā dodas šajā ceļojumā.

Pērn jūlijā ceturtdienās Rīgas Doma dārzā tika izrādītas Vides filmu studijas veidotās latviešu dokumentālās filmas.

Ieeja kino vakaros bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti