Kultūras ziņas

Maija Apine spēlē izmeklētājos JRT

Kultūras ziņas

"Migla" apņem Nacionālo teātri

Rīgā viesojas Emmy laureāts režisors M. Herings

Rīgā viesojas «Emmy» laureāts Martins Herings

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šonedēļ Rīgā norisinās Britu nedēļa. Tajā notiek daudz pasākumu kultūras, izklaides, kulinārijas, izglītības un biznesa jomās. Īpaši izceļama ir slavenā britu dokumentālā kino režisora, "Emmy" balvas laureāta, ASV Kinoakadēmijas balvas nominanta Martina Heringa viesošanās pie Latvijas jaunajiem studentiem.

Dokumentālā kino režisors Martins Herigs veido sociālpolitiskas tematikas filmas. Pēdējo desmit gadu laikā režisora sabiedrības un festivālu žūrijas uzmanības piesaistītākās filmas ir “Afganistānas zvaigzne”, “Hell and back again” un “Pussy Riot - panku lūgšana”.

"Dažas filmas patiešām izveidojas montāžas telpā. Tur jūs uzzināt, ko jūs patiešām vēlaties darīt," stāsta režisors. "Jūs varat atrast tur jaunus filmas varoņus vai jaunu stāsta tēmu. Dažas no tām var būt arī plānotas. Bet galvenokārt es teiktu, kino režija notiek montāžas telpā, kur to var novērot no malas.”

Režisors nekad nav baidījies atrasties karazonu “karstajos” punktos un runāt netradicionāli par sabiedrībai aktuālām tēmām.

“Viņam ir ļoti daudz apbalvojumu dažādos kinofestivālos, bet es domāju, ka viņa galvenā vērtība ir tas, ka viņš arī savās filmās skatās uz lietām no ļoti netipiska skatu punkta," norāda Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā izpildirektore Ivi Anna Buce, piebilstot, ka latviešiem vēl jāmeklē sava niša

Britu nedēļa Rīgā nav notikusi jau gadus desmit. Viens no Britu nedēļas gaidītkajiem pasākumiem ir arī “Ugunskura nakts”, kas piektdien norisināsies augstskolas RISEBA telpās ar uguņošanu, britu ēdieniem un mūziku. “Ugunskura nakti” briti svin jau no 1605.gada, šajā pasākumā ir laipni aicinātas arī ģimenes un pārējie Lielbritānijas tradīciju piekritēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti