Rīgā uzstāsies Krievijas pianists – virtuozs Staņislavs Solovjovs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Reformātu baznīcā 30. novembrī notiks starptautisko konkursu laureāta, populārā Sanktpēterburgas pianista Staņislava Solovjova solokoncerts “Sapņi par romantiku”. Programmā Francis Šūberts, Roberts Šūmanis, Ferencs Lists, paziņojumā medijiem informē organizatori.

“Nenoliedzami, Staņislavs Solovjovs ir pasaules līmeņa mūziķis, kura spēle ir pārāka par citiem manis dzirdētajiem klavierkoncertiem.

Rīgas koncerta repertuārā būs skaņdarbs, kura izpildījumu gaidu jau daudzus gadus – Ferenca Lista Ungāru rapsodija Nr.6. Sagaidu patiesu baudījumu no Solovjova talantīgās un spilgtās klavierspēles,” stāsta viens no pianista cienītājiem, Siguldas Opermūzikas svētku producents un dibinātājs Dainis Kalns.

Staņislavs Solovjovs ir virtuozs pianists – solists un koncertmeistars, spilgts Sanktpēterburgas klavierskolas pārstāvis. Absolvējis Sanktpēterburgas konservatoriju, ar lieliem panākumiem sniedzies solokoncertus Latvijā, Krievijā, Eiropas valstīs. 2001. gada aprīlī notika pianista debijas solokoncerts Nīderlandē, slavenajā Amsterdamas "Concertgebouw" koncertzālē. Uzstājies kopā ar Sanktpēterburgas Akadēmisko simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Belgradas un Vroclavas simfoniskajiem orķestriem, Sanktpēterburgas Valsts simfonisko orķestri, Sanktpēterburgas simfonisko orķestri “Klasika” un daudziem citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti