Rīgā pirmo reizi notiks Polijas filmu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 4. līdz 8.jūnijam kinoteātrī „Multikino” pirmo reizi Rīgā notiks Polijas filmu festivāls, kas norisināsies Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros.

Modernā poļu kino izrādīšana Latvijas kinomīļiem ir Polijas vēstniecības iniciatīva, poļu režisoru filmas demonstrēšanai Rīgā piedāvā Polijas Kinomākslas institūts.

Kā uzsver Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis, festivāla filmu programma veidota, lai tā būtu augstvērtīga, bet ne garlaicīga.

„Latvijas publikai priekšstats par poļu kino joprojām galvenokārt saistās ar aktrisi Barbaru Briļsku, bet tā ir sena pagātne un šodien viss ir mainījies," norāda Novakovskis. "Par jauno poļu kino Latvijas publikai ir maz informācijas, tāpēc vēlamies iepazīstināt vietējo skatītāju ar pēdējo gadu filmām, it īpaši, ņemot vērā to, ka poļu kino pieskaras tām pašām problēmām, kādas ir aktuālas Latvijā.”

Filmas, kas tiks izrādītas festivāla laikā, ir uzņemtas pēdējo piecu gadu laikā un izpelnījušās starptautisku atzinību, nominētas apbalvojumiem vairākos prestižos kinofestivālos, tostarp Oskara nominācijai „Labākā ārzemju filma”.

„Viena no centrālajām festivāla filmām ir Andžeja Vajdas filma par Ļehu Valensu. Šogad, 4.jūnijā Polijā tiek atzīmēta 25.gadadiena kopš neatkarības atgūšanas 1989.gadā, un tieši ar šo filmu atklāsim festivālu,” stāsta Polijas vēstnieks Latvijā.

Polijas filmu festivālā tiks demonstrētas septiņas filmas ar subtitriem latviešu valodā. Biļetes uz festivāla filmām „Multikino” piedāvā par īpašu cenu - diviem eiro.

Festivāla programmā iekļautās filmas:

Reverss, 2009

Režisors Boriss Lankoss, lomās: Agata Buzeka, Kristina Janda, Anna Poļonija, Marcins Dorociņskis, žanrs: melnā komēdija.

Papuša, 2013

Režisors Joanna Kos-Krauze, Kšištofs Krauze, lomās: Jovita Budņika, Zbigņevs Valeriss, Antonijs Pavlickis, Arturs Steranko, žanrs: biogrāfiska drāma.

Valensa. Cerību cilvēks, 2013

Režisors Andžejs Vajda, lomās: Roberts Venckevičs, Agņeška Grohovska, Zbigņevs Zamahovskis, Marija Rosarija Omaggio, Cezarijs Kosiņskis, Miroslavs Baka, Macejs Šturs, žanrs: biogrāfiska filma.
 
Darījumi uz ceļa, 2013

Režisors Vojcehs Smažovskis, lomās: Bartlomejs Topa, Arkadjušs Jakubiks, Jaceks Bracjaks, Marcins Dorociņskis, Marjans Dzendzels, žanrs: kriminālfilma.
 
Atbalss, 2012

Režisors Vladislavs Pasikovskis, lomās: Ireneušs Čops, Macejs Šturs, Ježijs Radzivilovičs, Andžejs Mastaležs, Zbigņevs Zamahovskis, žanrs: trilleris.

Džeks Strongs, 2014

Režisors: Vladislavs Pasikovskis, lomās: Marcins Dorociņskis, Māja Ostaševska, Patriks Vilsons, Oļegs Masļennikovs, Ireneušs Čops, Miroslavs Baka, žanrs: drāma, biogrāfiska filma, trilleris.

Biļete uz Mēnesi, 2013

Režisors Jaceks Bromskis, lomās: Filips Plavjaks, Mateušš Kostjukevičs, Anna Pšibiļska, Kšištofs Stroiņskis, Pjotrs Glovackis. Operators – Mihals Englerts, žanrs: komēdija, drāma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti