Rīgā notiks filmu skatīšanās rekorda uzstādīšanas sacensības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Turpinot pērn aizsākto tradīciju, kinoteātrī "Kino Citadele" Rīgā 14.novembrī norisināsies filmu skatīšanās rekorda uzstādīšanas sacensības.

Izturīgākā kino skatītāja sacensībās var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu. Lai pieteiktos rekorda uzstādīšanai, dalībniekiem līdz 10.novembrim jāaizpilda pieteikuma anketa "Forum Cinemas" mājaslapā.

Rekorda uzstādīšanā piedalīsies 12 dalībnieki, kuru vidū būs seši finālisti, kuri būs pieteikušies kinoteātra mājaslapā, kā arī iepriekšējā gada uzvarētājs Rūdolfs Mings (Miķelsons), radio Pieci.lv izvēlēts dalībnieks un četri kinoteātra draugi - dziedātājs Dons (Artūrs Šingirejs), modele un televīzijas seja Māra Kampernova, vieglatlēte Laura Ikauniece un mākslinieks Kašers (Kaspars Blūms-Blūmanis).

Dziedātājs Dons saka: "Kino man ir ļoti tuvs - kinoteātri apmeklēju ļoti bieži, eju uz jaunākajām filmām, un man pat ir izveidojies savs iemīļoto režisoru tops. Ja ir iznākusi kāda no Tarantīno, Spīlberga vai Malika jaunākajām filmām, cenšos noskatīties to pēc iespējas ātrāk. Kino ir viens no iedvesmas avotiem, tas spēj iedvesmot arī mani, radot jaunus mūzikas skaņdarbus."

"Filmu skatīšanās sacensības noteikti ir aizraujošs process, tāpēc ne mirkli nedomājot piekritu dalībai šajā pasākumā. Tā būs iespēja ne tikai izjust sacensību garu, bet arī iepazīt aizrautību pret kino mākslu," norāda vieglatlēte Laura Ikauniece.

Rekorda uzstādīšana notiks 14.novembrī plkst. 18 kinoteātrī "Kino Citadele". Sacensību norisi varēs vērot ikviens kinoteātra apmeklētājs ceturtā stāva foajē, kur tiks izvietota sacensību platforma ar dalībnieku krēsliem un ekrānu. Pasākums tiks arī translēts tiešraidē visas diennakts garumā kinoteātra mājaslapā. Izturīgākā kino skatītāja sacensību uzvarētājs saņems "Kino Citadele" VIP karti vienam gadam, otrās un trešās vietas ieguvēji saņems VIP kartes attiecīgi trīs un vienam mēnesim.

Pirmās filmu sacensības Latvijā tika organizētas 2013.gadā, kad savu izturību pie kino ekrāna pierādīja desmit Latvijas kino skatītāji. Visizturīgākie bija Elīna Garda, kura filmas skatījās 41 stundu un piecas minūtes, Linda Vasīte-Vanaga - 44 stundas un 44 minūtes, savukārt uzvarētājs Rūdolfs Mings bez aizmigšanas, ievērojot visus sacensību noteikumus, spēja izturēt 45 stundas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti